Valp, fiske og hundegården

Niri og Gregar var fornøyde med morgenens fangst.

På Tinnsjøstrånda starter gutta og jeg dagen med padletur og fiske. Det blei 5 aurar som også blei dagens middag.

Ut på dagen drar vi for å se på et valpekull. Vi har vurdert en valp fra kullet grunnet at Hals er nå 11 år gammel og skal vi fortsette med tre hunder så er det på tide å se etter en erstatter. Vi har nå en liten velfungerende flokk og ting begynner å sette seg med Pondus også, så det hadde vært gøy med en liten krabat. Vi er litt i tenkeboksen, men det er ikke usannsynelig at det blir en valp. Det er både fordeler og ulemper og ting som må vurderes.

Størrelsen vil i tilfelle bli mindre enn sist, men jeg har ganske gode vibber.  (Se bilde av faren her: http://villmarkshistorier.no/2013/01/23/om-gransherad-hals-og-fant-i-kalidalen-og-mote-med-pus/

Så spørs det om dette blir vår nye hund?
Cecilie og den nye fant i alle fall tonen
Og navnet? Tja? Burus er kanskje det heteste om dagen. Etter en av Tinnsjøferjene som gikk lokaltrafikk mellom Tinnoset og Hovin. Bodik etter et fjell mellom Gransherad og Tuddal har også blitt vurdert. Om vi skal ha valp så blir det i tilfelle hannhund.
Gregar syns også at «Burus» var en liten fin valp

Hundegården:

Et av årets prosjekter har vært høgging og barking av noen furustokker som skal brukes på hundegården. Planen er å forlenge taket på utsida hundegården med noen stående rundstokker. Hjørnet skal kles og vi skal bruke denne delen til oppbevaring av ting vi trenger i nærheten av hundegården. Slenger med noen bilder for å logge utviklingen i prosjektet. Over og ut

Slik ser hundegården ut i dag
Ferdig barka stokker til prosjektet.
Sjølv om det er St.hans har det gått seint med groinga i år grunnet det kalde været. Satser på at det eksploderer utover nå. Epletreet står nå i full blomst. Seint, men godt og kjempefint med epleblomster. Bærer det ikke frukt i år må neste prosjekt bli bikubber.