Prosjekt hundegård

Det startet allerede i vinter da jeg høgde bjørk og furu foran gamlestugo og ned mot strånda. Bjørka blei kappa og kløyva til ved, mens furua blei barka til rundstokk. Noen av rundstokkene var tenkt å bruke til hundegården der det skulle bli tak videre sørover. Jeg har hatt hjelp til å få til taket av Svein.

Her utvides taket mot sør og furua etter hogsten blir brukt til noe fornuftig.

Dette har vært et artig prosjekt. Fra vi overtok småbruket så var det ganske tett der hundegården står i dag. Den har blitt utvidet nordover med en hundegård på  3,60 x 360m  (12,96m2) med et dobbelt hundehus og som kan åpnes inn til gården  lenger sør. Dette gjorde jeg i vår før vi fikk valp. Hundegården som vi bygde først er  på 8,4m X 4,8m (40,32m2). Denne delen av hundegården har 3 enkle hundehus i dag og det er tak over  17m2.  Totalt er hundegården nå på  53m2. Dette er ok for 5 hunder. Jeg åpner gården mellom hundene når jeg er hjemme og kan følge med, men  låser to hunder i den lille gården på nattestid og om vi drar bort. Det kan lett bli litt mer bråk om alle 5 går sammen i samme gård.  Nå har vi altså forlenget taket sørover på omkring 20m2 til plass for hundeutstyr og det som ofte trengs i nærheten. Dette blei praktisk! Og vi er veldig fornøyde med resultatet. Det som gjenstår nå er å kle inn det ene hjørnet med enten stående eller liggende tømmerkledning mellom søylene. Har ikke helt bestemt meg om stående eller liggende kledning så dette må jeg tenke litt på. Dette passer i grunn bra for nå er det tid for å plukke moltebær.

Hundegården på Moen har sentral plassering på tunet med skygge for sola fra omkring 12 på dagen. Det er ofte en trekk over Tinnsjøen som hjelper med å holde innsektene på avstand og det setter bikkjene pris på.