Fridtjof og Tom

Fridtjof og Tom

Et lite portrett av båten Fridtjof og dens kaptein. Fridtfjof er den minste av karakterbåtene på Tinnsjøen. Kaptein er Tom Kaafjeld. Tom og jeg har kjent hverandre lenge og liker godt å snakke sammen. Vi har felles interesser. Natur, fiske, polarhunder med mer. Tom er en kjernekar, som jeg alltid har likt godt. Det var Tom jeg fikk låne polarhund av første gangen jeg dro på tur med husky. Det var på slutten av 90- tallet, om jeg ikke tar helt feil. Tom er av den stillferdige typen og har ofte et smil på lager. Får du han i prat har han mange spennende fjellturer å snakke om.

Tom skulle hjelpe meg med å flytte en moring på Moen denne høstdagen. Og mens Tom tok seg ein røyk nedenfor verkstedet, blei vi stående å prate litt. Tom spurte om jeg ville være med til Mæl med Fridtjof. Dette hadde jeg mulighet til. Den planlagte turen sammen med Hals blei droppet og jeg tok med litt optikk og et par kamerahus. Så dro vi fra Moen til Mæl med Fridtjof. Det tok omkring 3 timer. Det blei en del bilder og video på turen. Været var veldig stille og fint denne dagen og det er skjeldent at Storfjorden ligger så rolig.

Ja. Filmen fra turen kan du se her:

Musikken  i filmen er lagd av Arne Bang Huseby fra Nesodden. Han har gitt tillatelse til bruk. Låta heter Stormy blues. Bra blues det her!