Det gjelder å velge fjellet

Snødekte myrer med noen få cm snø og frosne dipiler («små-myr-tjønner). Prikken springer trofast framme og lyder høyre, venstre, snu og de fleste kommandoer. Noen ganger misforstår han, men for det meste funker det bra. Han leiter etter løsninger. Forstår hva jeg vil. Finne gode ruter mellom myrene.

Lille Ble springer løs og finner det veldig moro og springe med på slike turer. Det passer godt at vi stopper ofte og rydder ny løype. Da får han mulighet til å henge med. Hadde det vært skikkelige spor og langkjøring måtte han sittet i sledeposen og da hadde det vært hylekonsert.  

 

 

Noen ganger kjører vi oss fast. Myra leder ikke til noen ny myr eller gode muligheter. Da er det greit at han kan snu. Også på trange plasser. Enkelte ganger blir det tull i liner, men overraskende ofte går det greit.

Utsikt til Gaustaknea, Gausta, Hedersfjell (Klikk på bildene for større)

 

Vi kjører slalom innover fjellet. Enkelte ganger må sag og øks fram for å hogge en åpning mellom myrene. Så er vi i gang igjen.

Mellom to dipiler går det en  bekk og isen bryter og to av bikkjene må svømme for å komme over på isen. Sleden flyter over. Lille Ble springer løs. Noen ganger foran. Andre ganger bak sleden.

Det gode liv

Jeg er fornøyd med bikkjene og tilværelsen. Fint å bo på bygda å ha fjellet nært og kunne snike seg vekk noen timer og skikkelig få en smak av flott natur. Det gjør godt. Det er fint mulig å få seg en tur daglig i skog eller fjell, selv om man er i full jobb og har småbarn. Dersom det er skog, fjell og natur man lever for, så er det et veldig fint land å bo i. Det gjelder bare å finne seg en god base som man kan dra ut i fra. En base der det er kort vei fra husveggen til naturopplevelsene.

Isen har lagt seg på Sjåen nå, men er ikke trygg på en stund ennå.

Dette «Heimfjellet» som jeg bruker å vise mange bilder fra, er stort sett fra mine mikropauser i nærområdet. Det kunne vært fra de fleste steder i Norge. Min hverdag er også full av jobb, bleieskift, hente unger i barnehage, kjøring på skitrening osv. Men jeg bruker all fritid på å dra på tur, i stedet for «litt av alt». Det er min prioritering.

Det gjelder å velge riktig. Dersom man velger dette framfor sportsendingene på NRK så er det plass til mye tid på fjellet.

Man har veldige muligheter i Norge for den som liker natur. Spesielt om man bor slik til at småturene kan nytes til fulle. Jeg har ikke mer fritid enn andre. Men om man bor på bygda så er naturen veldig nær. Man lever i naturen i stedet for å dra til naturen i helgene. Dette gjør også at det på denne bloggen kan se ut som jeg er på tur hele tiden og slik føles det også skal jeg være ærlig. Dersom man velger fjellet framfor Nytt-på-nytt, sportsendinger på NRK, fritidsaktiviterer, sydenturer, trening på helsestudio og så videre så blir det  plass til mange timer på tur. Det gjelder bare å velge.

IMG_9391
Fra et parti mellom myrene.