Dette er Fant

I morgen drar vi for å hente Fant. Jeg har kjøpt den 1,5 år gamle huskyen av Torunn Garder, som også har tatt bildene. Det er første gang jeg forsøker en såpass lite polar husky, men det ser ut på bildene til å ha nok pels for å takle utfordringene. (Håper å slippe å bruke jerven sekk på vidda). Livet er ikke akkurat ekstremt om dagen, så han takler nok det som kommer. Det viktigste er uansett lynne og at han har trekkvilje nok. Han skal få gå samme med Hals og brukes til turhund.

Hals har veldig godt av å få noen å gå sammen med. Han syns det er vanskelig å trekke skikkelig aleine, men sammen med noen andre trekker han godt.

Fenris skal nå passes på av mine foreldre ett par uker, slik at jeg får teste Fant skikkelig ut. Fenris har blitt gammel. Han har ikke ork til å følge med på hva villmarkslivet krever av han lenger. Han har levd som pensjonert trekkhund i flere år og vi får finne ut hvordan vi skal gjøre det fremover. Vi har ikke lyst til å ha tre bikkjer på tunet, men vi får se hva vi gjør. Det beste hadde vært om Fenris kunne fått den siste tida sammen med Fattern. (De har omtrent samme aktivitetsnivå). Det er helt uaktuelt å trene Fenris sammen med de to andre. Fenris har heller ikke blitt trenet sammen med Hals. Dette fordi Fenris ikke er god på å passere andre bikkjer i sporet og sier ikke nei til en slosskamp. Dette er veldig hemmende for en trekkhundeier. Mange med reinrasa polarhunder har vært der og jeg har også det. Etterhvert lærte jeg meg å leve med det. To hunder brukte jeg sjelden sammen nordafor av den årsaken. Alaskan Huskyen har et mye mykere lynne og passering i sporet går mye enklere. Man slipper å ha hjertet i halsen når hunden (Som går 3 meter lenger foran) skal passere andre hunder i sporet. Utagerende hunder er veldig plagsomt for en polarhundeier.

Uansett er det Fant og Hals som skal holde det gående i sporet fremover. Som med alle «omplasserte» bikkjer er det viktig å ha mulighet til å prøve han. Den avtalen har vi også gjort denne gangen. Det er en stor forskjell på en god pulkhund og en god sledehund. Nå er det kun 1-2 hunder om å gjøre jobben. Jeg har forsøkt mange gode spannhunder som ikke har vist seg noe tess foran pulken.. Fant har aldri forsøkt seg på snørekjøring aleine. Fant har en fordel med at han kun er 1,5 år.

Så om Fant ikke finner seg til rette eller ikke gjør jobben, så er det mulig å levere han tilbake. Hadde jeg ikke fått denne muligheten hadde jeg ikke overtatt hunden. Fant veier 27kg og er av langbeinte linjer som stammer fra Snorre Næss og Robert Sørlie sine linjer. Han skal ha et veldig fint steg og være en trivelig kar. Vi får se. Blir spennende i morra. Og det blir veldig spennende på treningsturene framover for å se om han klarer utfordringene som kommer. Om ikke snøen kommer så venter tautrosse og joggetur til skogs sammen med Hals. Jeg gleder meg.