La oss snakke litt om hodelykter

Det er november og da er det på tide å snakke litt om lys igjen. De fleste friluftsfolk har lært seg å sette pris på ei god hodelykt. Det går fint å holde det gående også etter klokka 17. November og begynnelsen av desember er særlig mørk og trist her på Østlandet.

Jeg er blant de som ikke gidder å dra bort i lysløypa for å få meg en tur. Da tar jeg heller en tur i fjellet, selv om mørket har falt på. Med den revulosjon som har skjedd på hodelyktfronten de siste årene bør det ikke være noe problem. Jeg har brukt Ledlenser H14 sammen med batteripakkene fra Silva (Les her: http://m.villmarkshistorier.no/2012/01/slik-kan-du-trimme-hodelykta.html ) Siden denne lykta går på 6V går det fint å bruke batteripakker på 4,5ah eller 9ah. Da får man mye strøm som man enkelt kan lade opp mange ganger. Ellers på året bruker jeg mye Luciodo sin lykt på bildet som tar to stk AA batterier.

Men siden det nå kun er litt over en mnd igjen til jul så er det på tide å få den bedre halvdelen inn på en julegave. Øverst på ønskelista til Jan-Eilert i år står det turutstyr av den kostbare sorten. Jeg ønsker meg en kongelykt til treningsturene mine i fjellet: Den koster den nette sum av 4500,- og heter Lupine Wilma x6 og gir hele 2400lumen. Med den så kan jeg ikke skylde på lys om jeg går på trynet i Kålidalen.

– Å fe å hjølpe deg litt på gang Cecilie. Har dei ikkje denna på Notodden eller Rjukan så kan du bestille her:

http://www.troll-hundefor.no/webshop.aspx?pageid=32939&catId=18198&groupId=18993&Product=21118#products

eller her:

http://www.oslosportslager.no/produkt/lupine-wilma-x6-sykkellykthodelykt-2013-28784.aspx

Og hva er så høyest på ønskelista hos dere andre? På tide å tenke på det nå.