Panter og stirydding

Starta dagen i dag med bålfyring og kaffikoppen ved Tinnsjøen, mens ungane sprang rundt omkring å krangla og leika. Så etter en stund bød det seg en mulighet for ein par timer lang tur i nærområdet. Jeg valgte å ta med meg Panter på dagens tur. Panter jobber bra, men trekker dårlig i front aleine og stopper opp å trekke når det er litt motstand. For meg holder det ikke at bikkjene kan løpe. Dei må jobbe og trekke også. Da er tautrossetreninga fabelaktig og særlig når dei er aleine. Dersom dei da ikke trekker så stopper det opp og slik sett er det en fin måte å trene for å få bikkjer til å jobbe. Det er også noen bikkjer som først begynner å trekke i en viss hastighet og med tautrossetrening så går det ofte i gangfart. Det er derfor mulig å trekke selv om temperaturen er litt høyere. Tautrossetrening er også fin til innlæring av diverse kommandoer. Kommandoene: Stå, Klare, Gå fram og Gå bak bruker jeg aktivt når jeg trener med tautrosser.

Jeg valgte ei ganske kort tautrosse til Panter i dag. Ca 1,80 lang, men den veier litt da den ligger ute i regnet. Det er også litt friksjon og den setter seg også fast av og til. Det nærmeste pulktrening på barmark.
En av mine store hobbyer er trending med tautrosse i nærområde med en eller to hunder, samt stirydding. Jeg har nå ei batteridrevet enhånds- motorsag til den jobben. I dag blei turen 2,5 time og da hadde vi en del rydding. Her er et parti som jeg skal kjøre med slede til vinteren og den følger en gammel hesteslepe. Veldig fin trase, men den var veldig gjengrodd og ein del nedfall enkelte steder. Nå er det klart for vinterens turer!
På vei hjem gjennom furuskogen. På vinteren går løypa over myra i stedet.