Fjell og fiske

I dag fekk eg tid til ein fjelltur med bikkjene på morgon. Var inn til Tjønnstul og hadde nokre avstikkere, så til sammen blei det to mil. Bikkjene har stått et par dager da jeg har vært opptatt med andre ting så nå var det på tide med ein tur igjen. Eg har blant annet gjort klart til utvidelse av hundegården med 30m2.

Mitt lille spann og eg på veg ut Kålidalen. I front Pondus (Flink til å holde kanten av veien), Prikken (God på det meste utenom å holde kanten av veien.), Bodik (Valpen er nå 5 mnd og springer nå med på 2mil- turene, men går kun omkring 8 km i linesettet og ikke i tyngre bakker. Han får springe mest i linesettet nedover dalen da belastningen er mindre), Panter springer ved siden av Bodik. Bakerst springer Hals på 10,5 år. Han trekker ikke så veldig godt lenger og begynner å bli gammel. Jeg trur dette blir hans siste vinter som trekkhund. Han er klar for pensjonistlivet)
Jeg har plan om å bygge meg opp et 6-spann til turbruk. Legg merke til at det mangler en hund og jeg kommer sannsyneligvis til å kjøpe meg en valp. Til våren kommer jeg sannsyneligvis til å kjøpe meg en voksen som erstatning for Hals. Da skal jeg ikke øke på videre. 6-spann passer bra til turbruk og jeg er ikke redd for å jobbe med sjølv.
Pondus er veldig ivrig og går bra framme. Han er ikke god på høyre og venstre, men det er Prikken og da er det greit. Jeg har sluttet å la bikkjene drikke vann i grøfta nå og har med bøtte på turen. Pondus forsøker seg fremdeles i grøfta til tider, men han begynner etterhvert å ta poenget. Pondus er god på å holde sida, mens Prikken vil løpe midt i veien og kutter gjerne svinger. Pondus går veldig hardt og jeg brukte derfor mopedslange i stedet for sokker på hand i dag.
Driver fortsatt på med høstfisket. Jeg har ikke hatt tid til å sette rakefisken ennå, men må snart få gjort det om det skal bli fisk til jul.