NEI til sommerkoteletter hele året!

Bildet er fra gåturen i skogen i Telemark i dag.
Som jeg skreiv på facebook i går kveld:

«Så kom den fæle våren da, med den plagsomme heite sola, overvann, råtten sjo og barflekker. Facebook med utepils, grill og hagebilder. LENGE FØR TIDA! Vinteren drar før den har kommet i gang. Før var den kald og jævlig. Nå kom kvart over fire og reiste fem på halv fem. Slik blir det dårlig vårstemning av! Vinteren skal være lang nok til at man blir skikkelig DRITTLEI. Jeg er fortsatt lei sommeren jeg! LEI av å klippe plen. Lei av mygg. Lei av is, sommerkoteletter og smelta sjokolade. JEG SPYR AV TANKEN! 

Og dette er ikke skrevet i sympati med mine venner i Kirkenes som fortsatt har stengte fjelloverganger og klager over at radioen fra sør melder om unormalt høye pollenverdier i mars mnd. NEIDA! Det er skrevet i fullt alvor og frustrasjon. De aner ikke hvor heldige de er.

Og ikke nok med det: Jeg kjenner at jeg blir litt grinete når jeg ser biler stå på tomgang, fordi jeg tipper det vil ta endel år før golfstrømmen skifter retning og skrur termostaten ned på levelig temperatur. Det er fryktelig irriterende. (At det vil ta så mange år altså)

Da kunne jeg sust innover vidda etter hundespannet mitt i mai og sluppet å lese om vg-overskriftene som kommer i april: Monstersnegler, hoggormbitt og morderflått….Herregud! Slutt å rør! Dessuten er utepilsen oppskrytt! Gi meg ein frostklar måneskinnsnatt og ei ødestue med vedovn og bjørkeved, så kan du ha pilsen på Aker brygge for deg sjølv.

Gleder meg til november. Håper på nattefrost.. JEG NEKTER Å TA AV DEN SVETTE LONGSEN MIN FØR MAI!»

NRK-Finnmark fulgte opp med reportasje i dag. Var vist nok uvanlig at folk mente Tana var langt bedre enn Grand Canaria. Akkurat det står jeg for 100%. NEI til sommerkoteletter hele året.

NRK-reportasjen kan du lese her

Radio- intervju kan du høre her