Nurse practitioner- utdannelsen: AKS

I dag er det 5 dager til eksamen. På torsdag fikk jeg derfor fri fra kjerring og unger og jeg strauk da til fjells. Jeg tar ein mastergrad i avansert klinisk sjukepleie (AKS). Ny rolle i Norge, men velkjent i utlandet: Nurse practitioner. Se her: Norsk medisinsk selskap om Nurse Practitioner og her: Nurse practitioner (Wikipedia). I dag er det 2 utdanningsløp for Nurse practitioners i Norge: AGS (Spesielt innenfor feltet Geriatri) og AKS (generell ).

I dag leser jeg mest om hjertesvikt og nyresvikt og akkurat mens jeg skriver dette har jeg nesa nede i european guidelines for diagnose og behandling av akutt og kronisk hjertesvikt. Den er selvsagt på engelsk og da er det godt at man får lufta toppen litt innpå fjellet mellom slaga. Det er 2. eksamen på første halvår av dette 4 år lange utdanningsløpet (50% deltid).

Da jeg tok grunnutdanning i sykepleie for 16 år siden, leste jeg mye av pensumet på fjellet. Jeg  var stadig på fjellet 1-3 uker i slengen. Det har jeg ikke mulighet til nå, men noen dager med kun fokus på bøker og meg selv og avkoblingsturer med bikkjene er heilt suverent. Tusen takk til kjerringa som tar i et ekstra tak hjemme, mens gubben reiser til fjells for å jobbe.

Her er noen bilder fra den fineste delen av fjellturen. Nå må jeg tilbake til jobbinga..

Over og ut.