Med hundespann i leikegrinda 

I dag var jeg konge i «Heimfjellet». Snøen bar nok til å kjøre usporet over alt, selv om det brøyt gjennom enkelte steder. Jeg var innover plasser jeg ikke har vært før og kunne styre gjennom småskogen.. Det blei noen mils kjøring før vi stoppa i ein skavl på Sjåvatn for kaffi og brøskive med makrell i tomat. Jeg forsøkte både med Ble, Bodik og Pondus foran i tillegg til Prikken. Pondus har veldig trøkk og hele spannet sparker i fra når han går framme. Han begynner også å lyde høyre og venstre i kryss, men usporet går det rett fram  så der har han noe å lære. Bodik lyder greit både høyre og venstre usporet, men urutinert og rotete. Ble går ikke singel led enda. Han er veldig ung også så det kan jeg ikke forvente, men han springer greit framme sammen med f.eks: Prikken og lina er stram og fin hele tida…. Deilige vårvinter! Over og ut.

Her er det matpause og kaffi.. Lederhund har alltid sine privilegier. Som her tett på reinskinnet.

 

Her med Prikken og Ble i front.. Ble er ikke særlig styrbar enda og går ikke singel led. Det er for tidlig for han, men han går bra som leder ved siden av Prikken.

 

Her trivast mitt lille hundespann.. Fin natur.

 

Stålis på enkelte vann nå. All mildværet har gitt overvann på flere vann som har frosset på. Her er Pondus (til venstre) og Prikken. Når Pondus går framme blir det trøkk i spannet.

 

Og som ofte ellers dukker Gaustatoppen upp foran bikkjene. Her kjører me uspora og det er veldig moro!!

Ein liten video som viser bikkjene uspora: