Verksted-jobbing

Har begynt snekring av et nytt dobbelt- hundehus til nygården, samt gjort ferdig ombygginga av ski-sleden til toboggan. Den fikk også et strøk tjæralin beis og nye belegg. Så nå er det noen dager siden bikkjene fikk seg en tur. Det er kanskje greit nok. Jeg kvier meg for å tilbake på barmarkstreninga, men om det snart ikke kommer mer snø så må jeg vel til. I mellomtida koser jeg meg med litt snekring på verksted.

Det nye hundehuset fikk en fin restepanel inni. (Ikke en kvist!) Fint skal det være.

 

Skisleden har nå blitt bygd om til toboggan. Dette er en genial liten slede for 2-4 hunder for villmarksturer. Veldig mye mer anvendelig enn pulk med brems da sleden har små ski bak som det går an å stå på ned de hardeste utforkjøringene. Kombinert med en skutermatte har man god kontroll med denne. Den er også utstyrt med håndbrems. Jeg har mange flere bilder i bloggen av denne for den som er interessert. Det var Oinakka som lagde denne sleden for meg for noen år siden. Den heter «nordisk slede» og fås med 170 eller 150cm lasteplan. Denne har 170cm. Jeg bestilte sleden med lengre bakski enn orginalen. Prisen ligger på omkring 10.000,- som er billigere enn pulk med brems og svært mye bedre alternativ om man kjører med litt mer trøkk.

Her er noen andre blogginnlegg der jeg bruker denne lille sleden, men nytt av året er altså at jeg har bygd den om til toboggan ved å senke plata lenger ned, samt ordne litt bak ved bremsen:

 

Fjellet, gutane og eg (7/4-2015)

Til fjells med trespann (25/3-2015)

Siste tur til fjells frå denne sida 26/4-2015

Verdens beste hundespann (16april 2015)