Nye sløår på plass før veten og ein rapport frå ein treningstur.

Kåre Haugland med barnesleden og toboggan som eg kjøpte.

I dag hadde eg besøk av Kåre Haugland frå Vinje. Eg kjøpte to sløår av han før veten. Ein toboggan til meg sjølv og ein barneslede. Kåre e ein triveleg kar som gjer skikkelig fint håndverk. Sjølv kallar han det garasjearbeid, men eg syns det e å prate seg sjølv ned. Sledene er veldig fine.. Det skal bli moro å prøve dessa når det e sjo i terrenget og me skal på tur………

Eg hadde ein ny tremilstur med vogna og bikkjene på kvelden. Eg hadde lånt Simone (Mora til Bodik) med på turen da Lalla og eg hadde prata om det. Derfor blei det 5-spann. Vogna veger omkring 70kg så hver hund må jobbe godt. Jeg startet med Prikken og Pondus foran og med Panter og Simone bak der. Hals gikk bakerst. Første mila var det vanskelig å holde et fornuftig tempo, så Hals sprang mest med slakk bakline.

Her drar Prikken (bak til høyre) med seg både Hals og Panter på jævelskapen. Pondus og Simone følger «side». Dette irriterte meg veldig i går. Simone og Pondus er flinke foran, men kommandoer er de ikke flinkest på.

Når Simone hadde blitt varm i selen så satt jeg henne framme sammen med Pondus. Dette gikk veldig fint, men jeg hadde litt problemer med Prikken som ikke vil akseptere at lederne følger sida på veien. Han drar seg ut mot midten og prøver å få med seg resten, selv om han gikk bakerst ved vogna. Dette er veldig vanskelig for Prikken som er en flink lederhund, men disse kommandoene forstår han ikke poenget med. Når Prikken gikk på høyre side bak så gikk spannet slik nogenlunde, men treningsturen blei litt spolert av dette.

Jeg har lært at noe av det som er moro med hundekjøring er at bikkjene har ulike egenskaper, styrker og svakheter. Det gjelder å få utnyttet disse og jobbet med de slik at mitt lille turspann kan fungere. I går irriterte det meg veldig at Prikken ikke kunne følge toget.

Kroppen min kjentes ut som jeg var overkjørt av en bil i går. Verket i kroppen, tung i bein og smerter i rygg..: Ikke bare å bli gammel.. Gjennomførte 30km…… Over og ut.

Til slutt en videosnutt som viser gamle Hals som kun springer med 😀