Ein liten tur på morgon

På småturene i varmere vær er bading og drikkepauser halve treninga. Trekkturene bærer mer preg av dressurtrening enn trekkhundtrening på slike dager. Tinnsjøen er fremdeles helt full: 191,62. Moen i bakgrunn

Hadde en veldig kort tur i dag med tre bikkjer i nærområdet. Omkring 1mil blei turen, men da begynte det etterhvert å bli for varmt så da kjørte vi heim til hundegården.

De fleste dager er det fortsatt for varmt å trene hund på kvelden. På natta og på morgensida går det an å ta seg en tur før sola varmer for ille. Panter, Prikken og Hals klarer greit å få trent litt om tempen ikke er for varm, men Pondus som har ekstremt mye underull og går hardt kan det ikke. Nede i bygda, rundt Tinnsjøen og Tinnåa ligger det morradis som holder sola borte tidlig. Da er det muligheter i bygda. Jeg syns det er greit å kjøre litt på vei, gjennom byggefelt og småveier, stier osv for å trene dressur samtidig. Treningsturene minner mer om dressurtrening enn trekkhundtrening når det er slikt vær. Trespann foran sparkesykkelen er da greit håndterbart. 4-spann er helt på grensa nede i bygda, men går greit foran sparkesykkelen på fjellet. Nå har jeg imidlertid bestilt meg dyckvogn så etterhvert kan jeg kjøre med alle 5 hjemmefra. Bodik må få noen måneder på seg først.

Seinere på dagen blei det tur på Hals og Bodik i Tinnsjølien.. Det blei litt stirydding på turen og «gå-bak»-trening