Slik oppgraderer du din sparkesykkel før høsten

Det nærmer seg høst og kaldere vær og da er det på tide å få bikkjene i form før vinteren. For dei som er ute etter å trene 1-4 bikkjer av gangen så er sparkesykkel tingen. Med godt innkjørte og gode bikkjer, så kan man kjøre 3-4 hunder med god kontroll på stikjøring i tørt vær. På regn og vått vær med mye berg, så er 3 sterke huskyer mer enn nok (Kanskje litt i overkant?).

Her er ny skive på plass 203mm framme og 180mm bak. Orginalt var det 160 framme og bak og det blir litt varmegang på skivene da. Her er man mykje bedre skodd før bremsinga utover høsten. Vi har planer om å ha spreke bikkjer når vintern kommer til Telemark og da gjelder det å holde bremsene inne! Alle deler til modifiseringa blei kjøpt på ebay for omkring 500,-

Det er svært viktig med gode bremser og Gravity Scooter mushing pro som er en litt tyngre og bedre bygd sparkesykkel er utstyrt med hydrauliske bremser framme. Skivene er imidlertid litt små for bruk med sterke huskyer som man trenger å bremse konstant. I dag fikk jeg hjelp av en kamerat til å bytte skiver. Yngve har gjort dette på sin egen sykkel og har jobbet som sykkelreperatør. Han gjorde derfor dette kjapt, men oppjusteringa er rimelig enkel og til og med jeg skulle fått dette til. Delene blei kjøpt på ebay til noen få hundrelapper, men skiver og adapter kan man også få kjøpt i en god sykkelbutikk.. Et annet tips er å bruke vogn bak sparkesykkelen. Da får du en tyngre vogn som er mer egnet for kjøring med flere bikkjer Det sparer bremsen og så kan man ta med seg litt flesk og kaffikjele til pausa. Fiskestang og telt også kanskje?

Tusen takk for hjelpa Yngve… Dette blei veldig bra!

Er du en av de konservative (slik som jeg var) og kjører fremdeles med vanlig sykkel så bør du vurdere å teste en sparkesykkel. Det er mye mer gøy og man har mye bedre kontroll. Jeg har kjørt på steder jeg ikke hadde vurdert å kjøre med sykkel: På kulesteinstrand, myr, jorder, utenfor sti og på sti. Har man flere bikkjer så er det jo også gøy å dele spannet med to sparkesykler og trene på møter forbikjøring osv. Går man flere sammen så er det veldig fin erfaring å kjøre møter på sti.. Stort nærmere kommer man ikke å kjøre slede på sommerstid og har man 3-4 bikkjer så kan man virkelig ha det moro på barmark..

Gammel og ny skive og adapteren som skal til.

Vi vurderer å kjøpe to sparkesykler. Da kan vi kjøre med et tospann og et trespann neste høst. (Om hundeantallet holder seg på dagens antall). Skal du kjøpe sparkesykkel så bør du vurdere bakkeklaring om du skal kjøre på sti og utenfor gode grusveier. Det er også en fordel med litt tyngre modeller med gode sykkelkomponenter. Valget mitt falt på Gravity Scooter mushing pro etter råd fra Yngve, men det finnes sikkert andre alternativer også. Jeg kan se for meg at de som kjører med kun en hund kan være tjent med lettere modeller, men bakkeklaringen bør ikke være lavere enn på mushing-pro modellen. Sjekk dette!

Satt samtidig på feste for sykkelvogn. Slik går det an å få med seg litt pikkpakk på treningsturene utover høsten om turen ikke legges på de vanskeligste og smaleste stiene.

Og så helt til slutt en liten oppdatering fra hundegården i dag:

Det har vært moro å følge med på utviklingen i hundegården i dag. Bodik knytter seg spesielt godt til Pondus. Han ligger alltid tett i kroken på Pondus ute i hundegården og koser seg veldig sammen med han. Det er moro å sjå på.
Her er det så godt å ligge!