Vidda

Et par timers kjøring og så er vi på Hardangervidda. Jeg har alltid likt den kalde og luftige vidda sommerstid. Stilongskald og luftig. Slik var den denne gangen også. Nydelig vær. Så vidt varmegrader på natta og vind. Ingen insekter for den som velger en luftig leirplass. Perfekt.

Så fort bikkjene kom ut av kassene til den deilige kjølige vidda så var det full tenning. Varme, late sommerdager på Tinnoset var ingenting sammenlignet med dette.
Her kan en småbarnsfamilie slå leir. Bil og henger. 5 bikkjer (1valp), 4 unger (1 lånt), kjerringa og eg. Kjempefint utgangspunkt for fiske, turliv og trening av hund.

Planen var å være noen dager på vidda. 3 netter var planen, men vi møtte utfordringer denne gangen med overtrøtte og slitne småbarn. Spesielt for Tyri som ikke er så stødig på beina blei det vanskelig i dag og Niri var også veldig trøtt. Vi bestemte oss raskt for å justere planen å dra hjemover etter kun ei natt. Planen var egentlig  å trene bikkjer etter at ungene lå i soveposen på kvelden, men siden planen måtte justeres fikk Panter, Prikken og Pondus seg en luftetur på omkring femten kilometer, før vi dro hjemover til Tinnoset på ettermiddagen. Der blei teltet slått opp utenfor huset for dei to eldste barna og da var alle etterhvert fornøyde. Man lærer seg etterhvert at turene må justeres etter barnas premisser om turen skal bli vellykket.. Turen var bra den, selv om den var altfor kort. Så nå blir det å drømme seg oppover igjen. Kommer snart tilbake.

Valpen Bodik og Tyri hadde en del diskusjoner på vidda i dag.
Tyri (1,5 år) klamrer seg til pølsa, men pølsebrødet får Bodik tak i. Tyri syns vidda var vanskelig å holde balansen på.
Bodik
Niri i støtet.
Niri og eg
Og Bodik vil gjerne ha kjeks.
Cecilie
Pondus var heit på dagens treningstur og forsøkte seg i grøfta på drikking igjen.
Jeg fikk en treningstur med bikkjene langs veien mot Gvepseborg, mens Tyri fikk seg en formiddagshvil. 15km på sparkesykkelen på litt over en times tid. Hadde drikkepauser underveis.