Og slik gjeng nå dågån

I dag blei det mulighet for å få teste ut Panter i seletøyet. Panter har vist seg å være en myk hund, som er lydhør og ønsker å gjøre rett. En annen type en Pondus som er en striere type. Godt er det at han er mykere, for å jobbe med to typer som Pondus hadde blitt for mye. Panter har veldig mye energi og det var på tide å la han få jobbe ut litt og vise hva han kan. I trekkselen så er han veldig interessert i høy fart og galoppvillig. Han er også lydhør og interessert i kommandoene, men kan selvsagt ikke noe ennå. Ved siden av Prikken jobbet han bra. Han fikk litt over ei mil framme i dag. Mot slutten blei lina litt slapp så da flyttet jeg Pondus fram og lot Panter springe bak med Hals.

I dag sluttet jeg med å la bikkjene drikke i grøfta. Trur det er bedre at jeg legger drikkepausene litt ut fra veien når de skal få drikke og bade. Så drikkinga blei i to skogstjern denne gangen og det fungerte bedre.

I dag prøvde jeg ut Panter i seletøyet. Han var kjempeflink og svært interessert i høy fart. Han sprang mesteparten av økta framme med Prikken, men mot slutten fikk han gå bak sammen med Hals. Enorm forskjell i energinivået til gamle Hals på 11 år og denne nye raketten på 1 år som jeg har kjøpt fra Harald Tunheim i Alta.
I dag har jeg endret litt på rutingene med bading og vanning. I stedet for å la de drikke i nærheten av grøfta så tar jeg heller avstikkere slik at de kan drikke å bade. Håper å få vekk dette fra Pondus. Men han er ei stri nøtt med egne meninger. Ingenting å si på kulissene på dagens tur
Før drikke og badepausa ved Tjønnebotn kjørte jeg inn for å krysse Kåla. Det var der bikkjene sprang rett i elva sist gang og jeg må terpe på det de ikke kan så jeg lå en avstikker over der for å prøve disiplinen. For å være sikker på at det ikke skulle bli tull så ga jeg kommandoen: «rett fram». Heldigvis lystret de to fremste (Prikken og Panter på dette), mens Pondus forsøkte å hive seg i elva, men nå blei han dratt med videre av de tre andre. På tilbaketuren var det ikke noe problem.
Det var egentlig for varmt for tur i dag, men jeg måtte få testet ut Panter og siden det ligger mange muligheter for avkjøling innover så mente jeg det gikk greit. 15km i dag
Veldig deilig med dukkert altså!
Hals med ryggen til. Fra venstre: Pondus, Panter og Prikken. Fire hunder var en for mye foran sparkesykkelen. Det er rett og slett for mye krefter. Pondus trekker jo for to. Men det gikk nå brukbart så kanskje jeg prøver det igjen.
Hadde egentlig tenkt å kjøre uten Hals i dag, men fikk så dårlig samvittighet at han fikk være med en liten tur allikevel.

Og så et par bilder fra besøk hos Eldbjørg i dag hvor vi så på valper:

I dag har vi sett på valpene til Lalla og Elbjørg igjen. Nå er de fem uker og ganske så fine.
Svarten til Lalla