I fjellet

Bikkjene i kveldsola

Det blir seine kvelder. Hadde egentlig tenkt meg innpå på dagen i dag, men det var varmt i lufta og jeg måtte derfor vente til etter at ungene var lagt. Klokka hadde passert 20:30 da jeg dro innpå i kveld. Men jeg bytter gjerne en kveld i godstolen mot ein kveld på fjellet.

Det blei ikke så mange timene denne gangen, men jeg ville gjerne få en liten tur. Årsaken var at jeg ønsket å få trent mer med Pondus som leder. Ting begynte å sitte sist tur og da må man bygge på det, før ting er glømt, tenkte jeg. Bikkjene har massevis av energi og ikke såre poter etter at jeg begynte med mopedslange på labbene så nå er det bare å kjøre på.

Pondus sprang som leder aleine i hele dag. Det blei to refs i dag også, men stort sett så klarte han brasene veldig bra. Bading og drikking som var årsaken til kjeft i dag også. Må vist nok terpe det der.

Pondus legger avgårde i et fryktelig tempo i dag. Det koker helt over i toppen på han, stakkar. Så etter noen kilometer blir han varm og leiter etter badeplass. Da vi passerer Tverråa må han bare prøve seg uten lov og da blir det kjeft å få! Igjen! Det samme gjentar seg da vi skal krysse Kåla ved Tjønnebotn. Da står jeg på stive hjul på sparkesykkelen og skriker NEI! til døve ører. Rød i trynet trekker jeg bikkjene opp av elva og Pondus får beskjed om AT NÅ MÅ DET F$%##$%. KLYPE MEG VÆRE NOK!

Med sparkesykkelen kjører jeg steder jeg ikke hadde drømt om å kjøre med vanlig sykkel. Kjempeartig. En smal sti er alt som skal til.

Pondus har potensiale til å bli veldig bra og det meste funker faktisk brukbart nå, men han har en vei å gå med mange ting. Høyre og venstre var han heller ikke god på dagens tur, men han fikk hjelp av Hals og Prikken. En stund forsøkte han å ta av på alt av stier og skogsbilveier. Gøy å utforske da! – Se her a fattern. Jeg kan svinge! Men etterhvert forsto han at vi ikke skal inn å sjekke alle veier i dag og avsluttet godt. Å drite i fart har han også blitt litt bedre på enn tidligere. Så dagens treningstur var både oppturer og nedturer. Det hører med. Så lenge Pondus lærer av begge deler er det greit. Lederskapet sitter mye bedre nå og mye handler om å bygge på det som er bra og slå ned på unghundtaktene.

Sparkesykkeltreninga fungerer også helt fantastisk. Jeg kjører på plasser jeg aldri hadde drømt om å dra med alle tre bikkjene sommerstid. Er det en slags sti så kommer jeg fram.

Nå håper jeg at lærepengen til Pondus sitter på neste tur! Over og ut