To og ei halv mils løpetur på gummisko

Det er barmark. Hundeholdet har endret seg litt. Jeg har nå tre bikkjer og det betyr at jeg ikke kan ta med meg alle sammen på en liten rusletur i fjellet. Det betyr at skikkelig barmarkstrening er et must. På kløv og gåturer i nærområdet står det derfor oftest igjen en hund eller to om jeg går aleine. Jeg kjøpte meg en Gravity scooter mushing pro til barmarkstreninga og det er faktisk helt utrolig gøy. Første gangen opplevdes det litt utrygt, men nå har jeg fått taket på det.

Pondus gikk en del som leder på dagens tur. Når fyrst han forsto at drikkepause på eget initiativ er FORBUDT!!!! så fungerte alt veldig bra.

Selv om Pondus er litt urutinert på enkelte ting så er han veldig flink. Også i led. Han prøver seg imidlertid på å springe i grøfta å drikke når jeg sier stå og det jobber jeg med for å plukke av han. De første 5-6 kilometrene er ganske ille. Han fikk mye kjeft i dag, men etter en tøff start så begynte ting å rette seg. Vekslet mellom å kjøre han i front og Prikken. Begge to gjorde en god jobb.

Akkurat her var vi forige gang 7. april. Tida går fort.

De første kilometrene går på grusvei og når vi kommer fram til Digeråi så gikk det videre på firehjulingsløype/traktorsti og sti. Litt utenom også. Bikkjene var veldig flinke i dette partiet og jeg kunne manøvrere veldig fint på steder som det hadde vært helt usannsynelig å forsøke med sykkel. 3-spann foran sparkesykkelen funker bra. Med skikkelig innkjørte bikkjer på alt så kan man sikkert kjøre fire. Jeg stoppet turen nesten oppe ved Sjåvatn. Det blei omkring 25km. Sjekk denne bloggposten fra i vinter: http://villmarkshistorier.no/2015/04/07/fjellet-gutane-og-eg/

Legg merke til at Pondus og Prikken sprang med gummisko på bakbeina. Festet dem med elektrikerteip. Det fungerte veldig bra. Prikken klarte å miste en gummisko i ei tjønn, men jeg hadde med reserve.
Venstre! !
Fint parti ved Digeråi med Øvrestul i bakgrunn.
Og her er altså prototypen på gummiskoa til bikkjene. Mopedslange, tanntråd og teip. Disse så helt ubrukte ut etter turen, mens vanlige fotposer var helt i filler.

Det sliter på potene å kjøre grus, men gummistøvlene fungerte veldig bra og det blir nok standard-utrustning på bikkjene sommerstid. – flapp, flapp, flapp sier det innover. Ellers er det lydløst.  (http://www.hundekjoring.no/helse/poter-hundens-svakeste-punkt/) En ny mopedslange ga jeg 75,- kroner for og det blir 8 sokker av.

Over og ut