Kalde og våte 

Bente (søster) Hals, Niri, William og Gregar.. Det begynte å bli kaldt i høyda, regn og vått.

Vi hadde store planer på dagens fjelltur om å få med oss bjørkeskog, granskog, snaufjell, utsikt og det ene med det andre, men vi måtte trekke i «nødbremsen» og det reddet dagen.

Jeg har blitt flinkere til å revurdere planene etterhvert og la dagsturmålene endre seg etter turgruppen. Tidligere var jeg litt mer tut og kjør på. Men med barn på tur så lærer man seg fort å sette slikt til side.

Niri måtte pakkes inn i ei primaloftjakke og ein fjellduk. Da fikk han varmen. Gregar, William og Pondus er fornøyde.

I dag gjorde regn og kaldt vær fjellturen litt utrivelig, men da vi nærmet oss tregrensa valgte vi å snu og gå tilbake i stedet for å gå over fjellet og hjem. Det smakte med bamsemums, seigmenn og varm saft til kalde kropper og skifte sokker og fyre granbål hjalp på humøret også….

Alle var enige om at det var en fin tur.

Det blir alltid trivelig når man fyrer. Uansett om det er kaldt med regn og noen få plussgrader så hjelper et bål på moralen. Bamsemums og seigmenn like så.

Eneste negative på dagens tur var når Pondus klarte å stikke av litt med kløven på ryggen til min store irritasjon, men Gregar lå seg på sprang og klarte å få tak i urokråka nede i lia. Må få orden på innkallinga snart nå. Er så utrolig irriterende når han ser sitt snitt til å stikke av. Han går ikke langt, men akkurat langt nok til å bli lettere frustrert.. Jeg må se til å få jobbet litt med innkalling utover.