Og slik gjeng nå dågån 

Her har jeg startet arbeidet med å lage sandkasse utafor huset. Det var dagens formiddagsprosjekt.
Jan-Eilert gjer ting han ikkje kan att.

Startet dagen i dag med å lage sandkasse utafor huset. Niri blei 3 år i dag og fikk fjellsekk og sandkasse i bursdagsgave. Noen sandkasse fra byggmaker var uaktuelt. Hadde jo lyst å få til noe sjølv. Valgte å bruke noen rundstokker og sette dem sammen. Planen var å få det til litt penere, men jeg har aldri prøvd på noe slikt tidligere så noe møbel blei det ikke. Men så lenge guttongen er fornøyd så er det vel greit.

Når dagen gjekk mot kveld så bar sandkassa spor etter småtroll som hadde leika.

Sandkassa fikk jeg akkurat fylt med sand før guttongen kom hjem fra barnehagen. Da var han storfornøyd.

IMG_5801
Niri- blei 3 år i dag og var tydelig fornøyd med bursdagspresenten sin: Sandkasse og fjellsekk. Sekken har han gått med hele dagen og tatt av og på noen titalls ganger.
På toppen av Grastjønn- bakkane med Venåsfjell i mot. Her kjører jeg med Pondus i front.

Bikkjene fikk seg en fjelltur i dag også. Nok en dag fikk jeg testet sparkesykkelen og nå hadde jeg hørt rykter om at fjellvegen over til Tuddal var bar. Så da dro vi innover Kålidalen igjen som så mange ganger tidligere.

Jeg vekslet på å kjøre Pondus og Prikken aleine i front. Begge to springer bra aleine foran. Pondus begynner å få grepet på det nå og har forstått at det er jeg som er sjefen. Han vokser godt med oppgaven. Liker å springe framme.

I dag var det mindre stress i starten enn sist. Jeg brukte tau til bilen bak på midtlina fram til jeg var klar. Løsnet så tauet og etter noen kilometer så gikk det an å få bikkjene til å stå stille på kommandoen «stå». Gjennomførte mesteparten av turen uten noen harde ord i dag og da er ting greit. Liker ikke å kjefte å smelle på bikkjene.

I dag gikk hele treningsetappen på grus og det var hardt for bikkjene. Det var ikke så hardt i går da de sprang en del på mykere underlag. Det hadde vært greit å hatt med sokker til bikkjene på dagens tur og jeg får kjøpe meg noen når jeg bestiller sparkesykkelen. Det er jeg helt sikker på.

På toppen av Steinsarmen lyser Gausta mitt i mot og minner om vinteren som var. Kjøligere luft i høyda.
Bikkjene liker å bade og drikke i grøftedammer og bekker. Pondus prøver seg ikke like ofte uten lov nå. Her på vei innover med Prikken i front.
Her gikk turen i dag mellom Tinnoset og Tuddal. Her går det en grusvei som jeg bruker som bikkjetrening. Målte distansen på vei hjem og det var 11km. Så da blei det 22km tur/retur i dag. Litt såre poter på bikkjene da det kun var grusvei. Må nok bruke litt sokker på bikkjene på lengre distanser.