Helsport Svalbard 6 camp

Niri syns det var moro med nytt telt. For han så framstår det nye teltet som et lite hus.

Etter fleire år som Hilleberg-ambassadør blei det Helsport som trakk det lengste strået, da vi skulle kjøpe et godt vintertelt for hele familien.

Teltet blei slått opp for første gang i dag for å sjekke det nærmere. Hadde også lyst å feste fast innertelt til yttertelt før tur.

På Helsport sine telt spisser teltet på kortveggen og det muliggjør færre pluggfester. Det er en detalj som jeg setter pris på.

Forutenom høyden er detaljene gjennomtenkte. Helsport har også gjort noen Hilleberg kopier av løsninger. Det er bra! Jeg liker også godt at teltet spisser på korteste ende. Det gjør at man kan klare seg med færre ski til bardunering om ønskelig.

Teltet har stormmatter. Høyde innendørs er veldig bra og det går med 4 voksne. Det er et fortelt og et nød-fortelt. Åpning på begge kortsider.

Negativt: Likte ikke at innerteltet ikke ble stramt på den ene kortveggen. Mulig feil av meg. Første oppslåing, men for meg ser det ut som det mangler en stramming for innerteltet der. Skal oppdatere posten med bilde av dette etterhvert.

Blir kongebolig i fjellet dette. Jeg valgte gult/ rødt fordi det skal primært være et telt for vinterbruk. Det er også veldig nyttig å ha skrikende farger i fjellet når man skal finne tilbake til basecamp etter dagsturer ut fra teltet. Særlig om det blåser opp vinterstid eller blir skodde sommerstid..

Så var villmarkens sønner klare for ei natt i ødemarka. (15 meter fra stuevindu). Legg merke til at stengene tres fra ei side på ytterteltet, slik at innerteltet kan henge fast på ytterteltet. Jeg liker dette og derfor var et telt som Bergans Helium Dome uaktuelt. Se også løsningene nede på teltet med stangklips som på Hilleberg sine telt. Det fungerer godt. (Trur også det går an med to stenger i kanalane uten å ha testet det.)
Koselig når gåsa skvaldrer: God Natt. Vårkvelden går mot natt. Da er det bare å supe til seg.