Verdens beste hundespann 

Det e ikkje størrelsen det kjem an på, men meter pr. sekund! Var det ikkje slik? E klar over at eg gjeng høgt ut nå, men den som har susa innover fjellet etter sine egne bikkjer veit hått eg snakkar om. Skaresjo og arbeidsvillige bikkjur. – Kom igjen guttar, upp bakken!

Mellom Svartetjønn og Torvelifjellet

Blir ikkje kulare enn i dag. Stod stort sett bak på sleden og sparka litt. 95% sledekjøring i dag. Måtte huke meg ned på Sjåen og la bikkjene jobbe fe det blåste kuling der uppe. Og bikkjene trava villig sjølv om dei hadde lagt bak seg mange kilometer allerede.

Her e altså leikegrinda mi. Å kult e ikkje det?

Hadde egentlig planer om å stoppe på Holmevatn, fe å pilke nokre smårøyer, men var så høgt uppe så eg klarte ikkje stoppe. Turen gjekk frå Storeskås- Grenholthaugen- Kyllingen (Ved Rånebua)- Holmevatn- Svartetjønn- Busnessjåen- Såflottin- Sjåen (stulen)- kaffipause- Øvrestul- Digeråi- Grenholthaugen- Storeskås. Veit ikkje å langt det e, men det e ein ok tur på nokre timar fe eit lite trespann.

Eg e ikkje så godt vant til å stå på skutermatta å bremse store deler av dagen. Har man to-tri bikkjur så må man stort sett jobbe sjølv. I dag konne eg stå bakpå å sjå meg rundt. Hadde det heilt sinnsykt kult heilt fram til eg måtte avslutte fe å hente ungar i barnehagen.  Spesielt moro var det ned fra Kyllingen uten spor og over småbjørk og ned bekkejel. Takknemlig for dette leikegrinda me har her i Telemark…

Sjå helst bildene i stort format. (Samtlige er kun bearbeidet på mobiltlf som vanlig)

Gleden over hund aukar ikkje proposjonalt med antall bikkjur var det ein kar som sa. (Trur det var Engholm). Det har han rett i. Trespann i dag var heilt topp. Blefjell i bakgrunn. På tur ned fra Kyllingen til Holmevatn.
Med utsyn mot Gaustatoppen. Frå Sjåen.
Frå sjåflottin
Skårånuten der framme. Prikken gjeng aleine foran. Pondus blei sårpota i dag. Hadde trengt potesokkar. Det har eg aldri bruka på bikkene, men må vel til med det.
På tur heimover lyser Blefjell på andre sida Tinnsjå. Det e så triveleg at eg måtte stoppe fe å ta eit bilde.