Tinnsjåstrånda i dag

Småbruksyslene er egentlig ganske familievennlig for småtrolla på Moen. I dag har dei to minste tomla rundt, mens vi har holdt på med å kjøre på jord og jevne på plen. Tunet har blitt åpna ut mot Tinnsjå og der blir det også sådd, men først må det jevnes til og pakkes. Det har blitt mye traktorkjøring på Niri i dag. Tyri har også kosa seg utendørs. Legger ut noen bilder fra prosessen i dag for å logge framdrifta. Litt moro å ha dette til seinere for å kunne se tilbake på. Det er mange arbeidsoppgaver som kommer fram når det går mot vår.

Bruker traktor, sekshjuling, trillebår, spade og krafse til mesteparten av arbeidet.
Det lille pyntestabburet skal jeg flytte i løpet av våren. Der må det også byttes vindskier og beises. Regner med at det vil ta eit par late dager å få fiksa det.
Prikken og Hals kan springe løse ned til strånda og ut mot Tinnsjå. Pondus har jeg fremdeles mest i bånd.
På dette området var det mange tre når vi flytta til Moen. Begynner å bli åpent og fint nå. Har også hatt god hjelp av ein kompis med gravemaskin foran huset for å få det slik det er nå.
Området foran gamlestugu står det fremdeles noen furuer som skal ned i løpet av våren. Dei skal barkes og brukes som rund-stokk. Området skal det graves stuv med gravemaskin slik at det kan slåes med beitepusser.
På dette området som ser ut som ein jordelapp var det mye osp da vi overtok. Ganske fint her nå. Jeg bruker plassen til å jobbe med ved. Den skal også gjøres i løpet av våren. Pondus på bildet.
Et bilde til som viser vollen foran huset, bålplassen
Tatt fra nord
Her blei veden høgd i vinter
Verandaen skal også beises i vår/sommer og kanskje et strøk på huset så vi blir ikke arbeidsledige i år heller.
Det var med hjerte i halsen jeg dro ut med Pondus, Prikken og mange meter tautrosse i dag.
Tyri blei med på ryggen
Pondus trakk som en vill hest i dag også. Jeg hang på 3meter ekstra tautrosse i dag (Den lange), men hadde meir enn nok med å holde igjen også oppover bakkene. Fikk til ganske greit å få han til å gå bak, men å gå med begge disse to til fots er egentlig litt to much. Barmarkstreninga er altså i gang i bygda, selv om det fremdeles er skiføre i fjellet… Det får bli en annen dag.
Pondus og Prikken ved Sjokoladetreet
Avslutta kvelden med å grovuthole ein kåte på verksted. Blei ikkje heilt ferdig, men fekk da tilpassa den litt… Etter at den er grovuthola skal den tørkes med spon sakte, slik at den ikke sprekker.