Her er Spott og Tipp

Foto: Terje Dalflyen/ Pia Nilsen

spott1

Jeg er som nevnt tidligere på utkikk etter en ny hund. Jeg flere vurderinger inne for tiden og har ennå ikke helt bestemt meg om hvilken hund som får bli med Hals på fjellet utover sommeren og neste vinter.. Heitest er kanskje Spott til venstre på dette bildet fra Folldal. 33-34 kg stor er det en gamp av en husky og alt for stor for å holde høy fart i spann. For en pulkkjører som meg er 35 kg helt ok. Faktisk helt supert. Fart er ikke avgjørende forskiløperen, men trekkvilje og andre egenskaper er selvsagt nødvendig. Men han og broren skal vistnok være ivrige og kan også løpe i front. Tipp helt til høyre er broren.  Hunden i midten er faren. Begge ser ut til å ha god nok pels til å tåle noen netter i snøhaugen. Jeg skal oppover snart å prøve hunden/e og se om jeg liker den. Skia skal jeg ta med.

Jeg har ellers vært i dialog med litt mindre hunder fra Finnmark (omkring 25-26kg) i ulik alder. Og har SAS- billett tur / retur Kirkenes i begynnelsen av april.. Svært gode hunder og godt pelset folk fra flinke folk i Karasjok/ Alta. Blant annet så har jeg vært i kontakt med Sven Engholm igjen. Han har jo svært godt pelsete og rubuste villmarkshunder av den gamle husky- typen så det har vært fristende. Kullet forventer han kanskje ikke blir særlig større enn 24-26kg og jeg kunne gjerne ønsket meg en større hund.

Har også hatt tilbud om en leder som gikk Finnmarksløpet 500 i år. Desverre er denne 4,5 år og litt gamlere enn hva jeg er på ukikk etter ,men jeg har ikke helt slått fra meg tanken allikevel.

Jeg har ennå ikke bestemt meg for hvilken hund det blir. Avventer besøket i Folldal i første omgang. Men regner med at Hals har selskap i hundegården i løpet av våren..