Feber og ski

Feber har herjet kroppen siden før helga. I dag forsøker jeg meg en liten tur ut i hundegården, for å rydde opp møkk. Dette til tross for at svetten legger seg på overleppa ved den minste anstrengelse. Fleecejakka er våt av svette, etter noen få minutter spading av møkk. Ved hvert spadetak dundrer det i hodet. Spyttet jeg svelger kjennes ut som fiskebein på vei ned et alt for trangt passasje.

Ikke at jeg skal klage. Det skal jeg ikke. Men jeg gjør det allikevel.

bilde

– Ryggen kjennes bedre, tenker jeg. Kanskje den hadde gått av noen dager med helt ro? Vanligvis har den vært svært stiv og smertefull, men nå kjenner jeg ikke like mye. Det er da noe.

Så tenker jeg at jeg tross alt har vært heldig. Rett før jul, da jeg falt på ski og knakk ryggen var jeg redd at hele vårsemesteret kom til å bli en stor nedtur. Men det har det ikke. Jeg har fått tatt mange skiturer med bikkjene etter jul og om ikke lykke måles etter antall døgn med ski på beina, så er det ikke langt unna. I alle fall gjelder dette denne tida på året.

image

Etter måkinga i hundegården, satt jeg skia pent opp på veggen til skjulet. Etter siste dagers mildvær lå de slengt på utsida. I år har skia til høyre blitt mest brukt. Dette er fjellski, som knapt kan kalles fjellski. Det vil si at de i sportsbutikken kaller det fjellski, men de egner seg best på løype eller i det minste skuterspor. Det er et smørefritt par som jeg bruker på små treningsturer med bikkjene.

Mine to fjellski står til venstre. Det hvite skiparet til venstre er et par aasnes combat ski, som jeg hadde stor glede av på Nordkalotten, men nå bruker jeg nesten aldri 75mm sko lenger på tur. (Jeg bruker Rottefella magnum binding manuell.) Ragoparet som står i midten bruker jeg heller ikke så ofte lenger. Skia er for tung og har dessuten stålkant. (Det har forøvrig combat- skia) Stålkant er fint om man ikke har hund. En gang skar jeg opp poten til Fenris på stålkant. Etter det forsøker jeg å unngå ski med stålkant. Derfor bestilte jeg et par aasnes breidablikk fra den lokale sportsbutikken før helga. Og i dag ringte de og fortalte at skiene venter..

Da har jeg i alle fall noe å glede meg til..