Gaupe på åte

bilde2
bilde2
foto: viltkamera

Ho har vore innom åtet mitt fleire gongar før: Pus. Men fordagen tikka det inn melding på telefon med bilde. Det var fyrste gongen. Før har me kon sett spor av ho. Den e elegant gaupa der han gjeng. Likar seg godt i detta ville og kuperte terrenget, med stupbratte fjellsider, der småvokst furu klamrar seg til fjellveggen. Der gjeng gaupa staseleg og fin.

Nå e det slik at gaupe e vanskeleg å fore inn på åte. Har vel eigentleg ikkje noko tru på det og skal nok ha flaks om eg skulle fått eit bilde. Gaupa gjeng helst på sine egne slakt. Den e kjent fe det. Eg har kun nokre uskarpe gaupebilder i arkivet, så det sier seg sjølv at et bra gaupebilde hadde vore moro, men eg kjem ikkje til å flytte inn i plankeskjulet av dettan bilde… Eg veit au om eit slakt i Gransherad som gaupa slo i gjår. Det var ein rådyrbukk. Men eg kjem ikkje tell å postere på det slaktet hell. Det e fleire orsakar til det. Men det kjem eg ikkje inn på no.

Eg har ikkje ute viltkamera for å få gode bilder. Jeg har kun viltkamera for å overvåke åtet mitt. Slik at eg fær beskjed når noko interessant skjer. Og som tidligere nevnt får jeg dette i form av et bilde sendt på MMS fra kamera til min mobil. Jeg har ikke vært oppe på åteplassen fysisk på mange uker. Kamera blir drifta av et 6V batteri fra Biltema og det har stått lenge.

Når det kommer til viltkamera så kjem det nok til å bli mer vanlig med DSLR- fotofeller i framtida. Jeg har en slik PIR som kan utløse et kamera som Terje Sylte hjalp meg med, men jeg har ikke stor nok interesse til å ha det ute på et par år nå. Det gir spesielle bilder med ville dyr og vidvinkel. Dette er vist flere ganger på f.eks NRK ut i naturen og ta også en kikk på http://viltkamera.no  . Dette er jo sjølvsagt en morsom måte å få anderledes naturbilder på og ut på tur for å sjekke fotofellene gir assosiasjoner til fangstlivet og sjekking av mårfeller med mer. Det er ganske kult med vidvinkelbilder med ville dyr.. Bilde av ravn på dette innlegget er et DSLR bilde tatt med PIR: http://villmarkshistorier.no/2011/01/06/snoen-laver-ned/

Uansett forbannar eg meg på at eg skal få eit bra bilde av gaupa. Ein eller anna gong……