Tinnoset

I første delen av januar er det som regel mye folk på isen på Tinnoset. Jeg pleier å følge med på isfiskerne der nede. Sjølv driver jeg ikke stort fiske på isen der. Jeg unnskylder meg med at jeg ikke er gammel nok. Sannheten er vel heller at jeg ikke er veldig ivrig med pilkestikka nede i bygda..

Fiskerne på isen på Tinnoset var 30-40 stykk i dag. Fisket har lange tradisjoner. Før i tida tok folk jernbanen fra Notodden til Tinnoset for å pilke på isen. Den gangen var det vanlig å ta seg en stiv en på isen. Det gjør de kanskje i dag også. (Jeg kjenner et par fiskere som tar seg en liten en).

Alle parkering- forbudt skilta langs Tinnosvegen fra dammen og på vestsida Tinnsjøen (Forbi Moen og Finnekåsa) skyldes at før i tida stod det så mange biler parkert på isen at brøytebilen og postbilen hadde vanskeligheter med å komme fram. Det var tjukt av fiskere på isen den gangen heites det.. Dette kan jeg ikke huske så godt. Det er så vidt jeg minnes isfiske på Tinnoset fra tida da ferja gikk…

Gregar har maset fælt om at vi skal ta en tur på isen å pilke så kanskje vi skal prøve oss en dag.. I så tilfelle må stolsekk kjøpes inn 😉 Den hører med der nede.. Heldigvis kjenner jeg noen drevne isfiskere der nede slik at jeg får litt hjelp i starten… Det ligger mye i kompetansen der nede og mindre med fiskelykka har jeg hørt.

Les også dette innlegget i bloggen min her: http://blog.villmarkshistorier.no/2011/02/isfiskerne-ved-tinnoset.html

Fant også denne videoen på youtube.. (Det er ikke min produksjon) Det e fleire kjentfolk på denna. Artig å sjå.: