Julaften

Borte ved snekkerverkstedet står Forden. Med en nokså redusert helsetilstand skulle jeg forsøke meg på brøytinga og klarte kunststykket å kjøre tom for diesel. Det har jeg klart før og det er noe drit for da må man lufte for å få motorn i gang igjen. Jeg forsøkte med lufteskruen på dieselpumpa, men fikk det ikke til og for å lufte direkte på sylinderen må jeg flytte batteriet. Med min rygg skal jeg ikke løfte på batteriet. Løsningen blei å la traktoren stå. Så får jeg montere en stikkontakt på veggen utfor snikkerverksted slik at jeg kan ha full- ladet batteri og motorvarmer på. Nå er langvarig kinning ikke det beste for en starter, men jeg har ikke funnet håndpumpe på dieselpumpa og jeg orket ikke baset med ryggen min. Dette får vente til over jul. 
I dag er det julaften og julematen i hundegården er blanding av aure og tørrfor.. Dette smakte storartet. Ja, forresten så syns Hals det var storartet, men Fant har ikke riktig blitt villmarking ennå og syns auren er noko magert.. Kanskje han ikke har lagt av seg storby- nykkene ennå.. Gregar, Cecilie og jeg prøvde oss på mølje på formiddagen (Flattbrød bløtt opp i buljong). Dette er snaddermat. 
Julemiddagen blir hos mine foreldre på Vonheim. Det går vel i pinnekjøtt og ribbemat med tilbehør som passer til.. Når  jeg først skulle være uheldig å ødelegge meg i ryggen var det beste tiden for i jula er familie og latskap i høysetet. Gomle, gomle, gomle.
Ja, ja… Nok en gang God jul til alle..