Tinnsjøstrånda i dag

I dag har vi 16 kuldegrader på Tinnsjøstrånda. – Det e fine greiur, tenker jeg. På vinteren vil vi ha snø, frost og islagte vann og fortsetter det slik så går det mot gode tider. Innendørs har jeg hatt store dataproblemer den siste tiden. Dette er litt irriterende fordi jeg skulle gjort ferdig et nytt foredragsopplegg. Har mye gammelt matriale nå. Fikk til pc, seint i går kveld. Så nå kan arbeide starte..

Jeg håper at jeg får til litt effektiv tid foran pc den kommende uke, slik at jeg kan vise litt nytt matriale for Notodden fotoklubb og Vennesla foto og filmklubb. Men jeg lover ingenting..

Personlig har jeg det litt lettere enn i helga, men tankene går stadig til minnene med Fenris. Jeg veit at minnene blir hyggelige etterhvert, selv om de nå bare er triste. Fenris var med på mye og kanskje mer enn de fleste. Han krysset Nord- Finland både med kano og på ski. Han har gått Finnmark på tvers. Han har overvintret på finnmarksvidda. Han har krysset Varangerhalvøya og de fleste andre ødemarksområdene i nord og gjort veldig mye. Han flyttet med oss nordover og han flyttet med oss sørover. Han har stjelt mang en fisk fra isfiskere og stelt til mye spikk og faenskap. Jeg hadde et svært ambivalent forhold til den bikkja. Et hat – elsk forhold. Han var egenrådig som en katt og lydde helst sine egne interesser. Han sa ikke nei takk til å banke opp ei provoserende fillebikkjer og han likte seg best innendørs med mye kos og vennlige ord. Jeg har så mange minner at jeg kunne skrevet en bok om Fenris og jeg kommer sikkert til å fortelle om han igjen. Han har vært pensjonist noen år nå, men helsa begynte å svikte. Jeg har merket det lenge. For eksempel da vi gikk opp Kåliåsen i vår og på Gaustadtoppen i fjor. Og trekke sammen med de andre gjorde han ikke lenger. Men han var med på gåturer i nærområdet.

Fenris gikk bra sammen med både Fant og Hals. Ikke noe tull, men årsaken til at vi tok han var at han ikke holdt følge i felt lenger. Han begynte å bli gammel og det var på tide å la han få gå.

Fenris var litt av ein rugg.