Hodelykt

Jeg klarte ikke helt å vente helt til jul med å kjøpe meg ny hodelykt. Som jeg har fortalt tidligere i bloggen hadde jeg sett meg ut en svært kostbar hodelykt fra Lupine til nesten 5000,-. Heldigvis fikk jeg et tips av Per Guttu om at jeg burde ta en kikk på noen billigere lykter. Først var det magicshine sine lykter på XXL som jeg så på. Deretter kom jeg over på Hallingsport sine lykter: Arcticlight: Se her

Arcticlight sin XPG 2000 lykt har kraftigere hodebånd og det var dette som var det egentlige ankepunktet for meg. Jeg kjøpte et ekstra batteri. Lykta kostet knappe 1700,- kr pluss ekstra batteri…

Dyr moro? Ja, kanskje det, men dersom du løper rundt i svarte skogen slik som meg er dette en revolusjon.

Forskjellen består i praksis av at ei vanlig lykt som jeg kjenner fra før lyser en smal kjegle lys rett foran. Men denne lykta blir det dagslys i en svær radius. Ikke noe tunnellsyn her. Her har du full oversikt på løpetur i skogen.

Tommy lånte min gamle lykt som jeg har skrevet om tidligere. Dette er en ledlenser H14 som jeg har kjørt 6v silva batterier på. Den lyser svært mye bedre enn med vanlige batterier. MEN dette skiller som natt og dag på den nye lykta (Bokstavelig talt). Mens Tommy hadde lyskjegle rundt beina lyste jeg opp hele skogen rundt meg og kunne slik ha en fin tur og klare å orientere meg med omgivelsene. Rett og slett FANTASTISK.

Så er du hundekjører eller holder på i mørket med sykling, løping, friluftsliv. Kan jeg ikke annet si: Det er bare å kjøpe denne..