Tur igjen

Fant, Hals og jeg hadde tenkt oss til fjells i dag. Innover Kålidalen frå plan, men det blei det ingenting av. Det var så glatt innover Kålidals-vegen at vi valgte å snu etter et par km og tilbake til bilen.

Selve bilturen var en ny opplevelse. Jeg har aldri en gang vurdert å ha to hannhunder i samme buret før. Men Hals og Fant går fint i samme buret. Deilig å slippe bråk og slossing. Fant er litt småsky, men det går riktig vei. Og viktigst hundeholdet er helt problemfritt.

Når man kjører med to trekkhunder et par meter foran sykkelstyret eller pulken er det viktigste av alt at bikkjene kan gå forbi det de møter uten å lage bråk. Det være seg folk eller andre hunder. Disse hundene er ikke særlig interessert i de folk og bikkjer de møter. Det går problemfritt.. Deilig.

Fra Moen er det vinterstid mulig å gå over isen til Tinnoset og følge jernbanesporet sørover til Gransherad. Sommerstid er det mulig å kjøre sykkel over Nisi og Neskleiv. Der er det kun ett par hundre meter med litt grov stein der det er vanskelig å sykle. Så i dag valgte vi å sykle tur / retur butikken i Gransherad over Neskleiv.

Vinterstid er det også mulig å gå Nattejuv rundt langs jernbanen og så over Nisitjønna og Væringen. Fin tur i nærområdet det.

Frå Olesrud e det au mulig å ta turen over Lislestul til Breidal. Det e nok bedre vinterstid enn på sykkel, men eg nevner det allikevel.

Hals og Fant i samme bur i bilen i dag.