Nå har jeg utfordra meg på så mange områder som jeg ikke kan at eg like godt kan holde på. Neste episode av «Jan-Eilert gjør ting han ikkje kan». Tok opp noen rådyrlår av frysa i dag. Dei lå jeg til tining på buret. Satsar på at dem har tina i morgo ettermiddag. Da skal dei saltas. Tenker å tørrsalte dem og henge dem på buret med et par ferske fenalår. Tenker at baklåra veg omkring 3,5-4 kg så dei tenkte jeg å speke i 4-5 døgn. Dei to minste tenkte eg skulle ligge 2-3 døgn. Så skal det hellas over vatn og tørkas av før dei får henge på buret til speking fram til våren.
Har googla litt vedr. hvordan jeg skal gå fram og fant denne fine sida: http://farminsittkjokken.com/?p=106 og denne http://www.matprat.no/nyttig-a-vite/behandling-av-kjott/salting-og-speking/ I følge disse linkane er de første ukene veldig viktige. Da må man vaske vekk muggdannelse osv. jevnlig med saltlakevatn. Tenkte å henge tøy rundt over jul. Så satsar jeg på en god norsk vinter. Buret skal få gjøre jobben.
Fortsetter det på denne måten blir vel sylting og heimebrent det neste 😉