Gregar og eg med hind på åteplassen

I fjor var det for mange prosjekter som gikk at jeg kunne holde på med åte etter rovfugl. I år har jeg imidlertid vært ut med en hind igjen. Gregar var med og vi brukte sekshjulingen for å komme fram til åteplassen. Tenkte å overvåke åtet med et mms- viltkamera i år. Fordelen med dette viltkamera er at det sender MMS bilder til mobiltelefon eller epost. http://www.abcfritid.no/produkt/sg550-8m-viltkamera Det kan også programmeres til å sende melding når det nærmer seg lite strøm. Jeg valgte et kamera med en strømkabel for påkobling av 6V- batteri. Noe som er nesten en must i de kaldeste vintermnd. Da er det bare å kjøpe et 6V batteri på biltema og sette opp kamera.

Gregar er for liten til å være med en dag i skjulet, men han syns det er spennnende å være med å legge ut åte. Håper å tenne hans interesse for fotofella med MMS- kamera også.. Rent fotografisk er disse bildene ganske uinteressante, men det gir en bedre overvåking av åtet enn å kun stole på sportegn. Og med MMS- bildene så får jeg også varsel om når jeg burde få ut fingern og legge meg i «ørneredet», som vi kaller fotoskjulet.

Må også nevne at ørneredet skulle flyttes i år, men vi blei enige om å vente til neste år. Jeg har ikke tid til å trykke dagevis i plankeskjulet og derfor er det greit å legge innsats etter gevinst. Men neste år blir ørneredet som sagt flyttet noen hundre meter…