Tips til kløven

Fant disse to bildene på mobilen fra fredag. Da hadde Hals og jeg tenkt oss på en skogstur, men turen blei avbrutt av en båttur med Tom Kaafjeld. (Se den vanlige bloggen min: http://blog.villmarkshistorier.no/2012/10/fridtjof-og-tom.html) Nok om det. Jeg hadde planlagt å fortelle litt om hvilken kløv jeg bruker og hvordan.

Jeg bruker Kennel sin kløv. Jeg har skåret vekk topplokket som går over kløven fordi jeg mener det er unødvendig og fomlete å bruke. Jeg bruker også plastkanner som jeg har skåret toppen av til å oppbevare ting i kløven. Slik holder jeg innhold tørt og uten støtskader. Jeg har på enkelte turer latt bikkjene fått bære optikk i kløven og dette er glass. Vel og merke er mine hunder båndhunder, men allikevel! Dette syns jeg er et supert tips og jeg hadde spart meg selv for mye bløtt utstyr om jeg hadde begynt med dette tidligere. Det er også mye enklere og bedre å bruke enn vanntette pakkposer i kløvtaskene. Kaffekjele og en del annet holder jeg ofte utenfor kløvtaskene.

Det må også nevnes at det er enklere å få kløven i god balanse på denne måten, da ulikt volum påvirker bærekomforten for bikkja. Det er tydelig. Det er ikke kun vekt som spiller inn. Så dersom du ikke har testet dette på kløven så prøv det ut.

Som man også kan se på kløvene mine (Som er noen år gamle) så er de lappet på begge lommer. Dette skyldes at man sliter dem ut etter en stund i felt. Men det går an å lappe litt for den som er gjerrig.. Nå har jeg faktisk vurdert en ny kløv, men det spørs om de ikke holder et år eller to til.. Nål, skinnlapper og tanntråd er det som trengs..