Røyefiske og upprydding

I dag var fyrste dagen eg fyra upp i ovnen på snikkarverksted og sto der å gredde gån. Gåna var fulle av drit etter vindværet i går kveld og eg var så drit lei at eg ikkje gadd å legge dem ut at i dag. Hadde fått 16 fiskar i nått. Det e ganske dårlig, men eg har ikkje mykje å fiske på. Eg har forsøkt å få lov å fiske litt meir på andre, men det e ikkje enkelt. Det virkar som folk vi ha fisket sitt i fred, sjølv om dem ikkje brukar fiskeriet sitt. Det e synd fe fiske fe det blir fiska alt for lite i Tinnsjøen.

Eg har kjørt upp og ned og det e ikkje mykje det blir fiska. Litt fiske e det i helgene og det var gledelig å sjå i helga at det var fleire som var ute fe å fiske.

Eg trur årsaken e at det e ein del arbeid å fiske. Gån skal gres og fiskeutstyr skal gjørås i stand. Eg likar det imidlertid godt og skulle jønne hatt meir å fiske på. Eg fær vel snakke med nokre fleire grunneigere, slik at det blir litt meir å fiske på. Fe eg tek jobben jønne. Eg syns det e spennande og fint arbeid.

Tenkte eg kun skulle fiske ei nått eller to tell nå. Har fryst ein del fisk og tenkte å ta dem upp og sette til rakefisk.

Etter at gåna var gredd var det lunsj. Det blei å steike noen røyer. Cecilie og faren hennes tok den på skiva. Eg koka nudler til i dag.. Det er snadder med nuddelsuppe med fisk.

Resten av dagen skal brukes til opprydding. Det e mykje som må ordnes før vinteren kjem. Har ein del maling som skal flyttes fra verksted til kjelleren. Så skal det ryddes plass under tak til båt og motor, samt litt annet småtteri…


Litt oppryddingsarbeid på gamlestugo og utendørs har eg au som må gjørås før hausten. Så skal eg gjøre klar ein foringsplass fe småfugl ut mot Tinnsjøen. Eg likar speilingane av vatnet der og tenkte at eg godt kunne ha ein foringsplass i forkant…….