3 miljøportretter

Ramla innom dette bildet fra en leirplass fra Nordkalotten. Jeg sitter på arbeidsrommet og arbeider med en tekst og skulle tilbake til Laksfjordvidda 2004 og se på noe, men datt innom på dette leirbildet. Sannsyneligvis i Pasvik eller i Vätsäri på finsk side av grensen, tenkte jeg først når jeg så det.
 
På bildet kjærtegner jeg Odin og snakker litt med han. Jeg er kanskje litt ensom denne dagen? Enkelte turer kan man kjenne på savn. Det er helt naturlig og ingen svakhet eller falitt. Snarere tvert i mot. Akkurat hvor i disse skogene bildet er tatt husket jeg ikke med en gang. Det har gått noen år siden høsten 2004. Men da jeg oppdaget hagle og rifle på bildet forsto jeg at bildet måtte være fra norsk side av grensa..
Og her fant jeg et bilde til:  Tommy Båtstrand, Fenris og jeg i en permanent lavvo som jeg hadde stående i Pasvik omkring halvannet år.
Dette var utgangspunkt for jakt i området, men også et godt sted å søke til i den kaldeste årstida.
 
Dette bringer tankene på hvordan jeg strukturerer bildematrialet på hardiskene. Jeg bruker mye history i lightroom, når jeg leter etter bilder. Jeg er klar over at det er tungvint, men jeg har ikke orket å lage et skikkelig keyword- arkiv. Bildene er strukturert på halvår- i dette tilfelle: 2004høst. Undergruppe er i dette tilfelle også Natur. Deretter er bildene strukturert på villmarksområde. Hadde jeg trykket rett på Laksfjordvidda/Ifjordfjellet ville turene i dette området i løpet av dette halvåret dukket opp. Bildene kom fram i grid-versjon når jeg trykket 2004 høst. Dette var en grei fremgangsmåte da livet kunne deles inn etter turer i ulike villmarksområder. I dag som familiefar er det behov for en litt annen struktur.
Det går ganske raskt å finne turen jeg leitet etter. Her fant jeg også et miljøportrett av Mats Sundet. Han steiker ei panne full av røye og ser ikke altfor sulten ut. Det er ikke rart. På denne turen gulpet vi røye og aure i ukesvis etterpå.
 
Det var hyggelig å finne dette bildet av Mats. Det var et ok portrett syns jeg.
 
Det minner meg forøvrig på at det er alt for lenge siden…
Åra går.
 
Men nå må jeg tilbake til skribleriene mine. Jeg har funnet mappa med bildene jeg søkte og dette var et sidespor…