Nytt manus: Kapitel 1

I dag er en fin dag for å arbeide med bokmanus. I går startet jeg så vidt på kapitel 1. Boka kommer til å handle mest om diverse turer og prosjekter etter Nord i villmarka prosjektet. Ja, forresten så er det nok historier fra det prosjektet som også kommer til å bli med.

Enkelte prosjekter er jeg heller ikke ferdig med. Det blir også noe fra Nordkalotten. Historien som jeg startet på er i ødemarksområdet Vätsäri tilbake i 2003. Cecilie og jeg har vært på tur i to måneder og krysset Finland med kano og til fots. Hvor historien ender veit jeg ikke. Hvor lang tid det tar før den er ferdig veit jeg heller ikke. Eller om den blir ferdig. Og om det blir kapitel 1 til slutt har jeg ingen anelse om nå.  Det eneste jeg veit er at jeg trives godt med å skrive ned dette og det kjennes godt å se litt tilbake på noen av bildene. Det blir så altfor sjeldent.

Jeg veit bare at det er på tide å notere ned litt av manuset som jeg har hatt i bakhodet i lange tider før jeg glemmer for mye av dialoger og poenger.

Blant annet beskriver jeg møtet med en finsk hardhaus inne på finskegrensa. Han har to sukkerbiter igjen av sin matrasjon. Jeg vil ikke røpe mer av den historien bortsett fra at den går over flere år og møter mange interessante personer.

Den tar leseren med i flere villmarksområder også…

Ja, ja… Nå må jeg tilbake til skriveprogrammet. Pausen er over… Bildene som er tatt med er alle dias…