Det gjeng mot haust

Det gjeng mot haust. I dag var det 5 grader pluss på morgon og skodda låg over Tinnsjøen. Det skyldes at det er varmere i vatnet enn i lufta og da damper det skikkelig av sjøen. Hausten er ein deilig tid på Moen og varmekilden er merkbar.

Hausten har også det nydeligste fotolys. Sola stend upp i aust (Også her) og skinner gjennom skodda ved Tinnsjøen som ein lightbox. Samtidig e grasset bløtt og vått om morgonen, men det tørkar kjapt på vestsida Tinnsjøen.

I dag har eg hatt hjølp til skraping av vindu og grunning av eit vindu på snikkarverksted. Nå e det klart fe å skjære nye glass (dem som har gått). Kitte på nytt og male vindu, vindskibord og dør. Dette skal gjøras utover hausten. Eg syns det blei kjempefint å sjå det kvite glaset på verkstedet og trur detta blir veldig fint. Eg har au kitta ømmen på verksted. Det e nesten så eg gledar meg til veten og arbeidet innendørs på verksted. Planen min e å få ferdig dessa glasa på verksted før veten, men eg skal au ha fri jobb i haust fe å drive med garnfiske… Det gledar eg meg tell…