Blogginnlegg nr. 841

Nå har jeg altså blogget 841 ganger siden oppstarten i 2009. Egentlig er det flere, da villmarkshistorier.no egentlig var en form for blogg allerede i 2001. (Se waybackmachine: http://web.archive.org/web/20021124124453/ http://www.villmarkshistorier.no/Men siden det krevde mye å publisere ett innlegg gjorde jeg om nettsiden til en presentasjonside om hva jeg holder på med. Fra 2009 kom boka Nord i villmarka om opplevelsene på Nordkalotten mellom 2001- 2007. Når det kommer til blogginnlegg har jeg flest oppdateringer i feltbloggen med 667 innlegg om hva jeg holder på med i øyeblikket. I den andre bloggen har jeg kun hatt 174 oppdateringer og da for det meste med litt høyere kvalitet på bildematerialet. At mobilfotograferinga har blitt mer oppdatert skyldes at nå er det svært enkelt å sende et mobilbilde fra mobilen til bloggen (Fra felt står det oftest Tekst kommer seinere) og for så seinere på kvelden gå inn å taste noen ord fra et tastatur. Koble opp datamaskinen på arbeidsrommet (Hvor jeg har bildematerialet mitt gjør jeg neppe oftere enn hver 14 dag nå om dagen). 

Bloggen har alltid vist mest det type friluftsliv jeg holder på med for øyeblikket. Friluftslivet har gått i krokar mange. Fra lange ekspedisjoner (Type- lengst mulig inn på fjellet og finne et bortgjemt fiskevann lignende turer, til kryssing av store villmarksområder som Nord- Finland og Kolahalvøya, til naturfotoprosjekter og åtefotografering. I dag er det bygdefriluftslivet som opptar meg igjen. Det vil si bærplukking, fisketurer (Gjerne med garn) og jammen har jeg begynt å tenkt på å ta børsa ned fra knaggen igjen også. Reinsjakt er noe jeg gjerne skulle ha fått med meg. Nærturer er spesielt viktig. Særlig fordi jeg ønsker å prege guttungen inn mot et rikt friluftsliv. I dag har jeg hatt to turer i skogen. Første turen var på et par timer med Fenris og Gregar og siste turen var med Hals (treningstur på 1,5 time i høyere intensitet). I går var det på samme måte. En tur med guttungen og en tur aleine. 

Så kan man kanskje spørre seg hva vitsen er med blogginga. Et ekstremt eksponeringsbehov kunne man kanskje tenke seg. Jeg håper at svaret på det er at jeg har vært mest opptatt av å blogge om natur og folk jeg møter, snarere enn eksponere meg selv. Når det kommer til blogging er jo sjangeren en form for offentlig dagbok og da står egne tanker til fritt å uttale og mene hva man ønsker. Jeg håper at det er naturopplevelser som står i sentrum. Det har også vært et poeng for meg å vise at det går an å formidle natur uten å være fokusert på super, ekstra, ultra utstyrhysteri. Det samme i naturfotomiljøet så håper jeg mobilbloggen står i kontrast til kvalitetshysteriet som råder i enkelte kretser. Jeg mener at det går fint an å formidle natur og naturopplevelser også med ganske enkle naturbilder uten særlig overbevisende teknisk kvalitet. Så får vi håpe at enkelte andre har hatt glede av blogginga. Uansett så har det vært en glede for meg og jeg syns faktisk det er litt artig  nå å gå tilbake i arkivet å se hva jeg rota med i mai 2010. Og da er det faktisk mobilbloggen/feltbloggen som har vist seg mest verdifull. Hvem skulle tru det?
Det jeg egentlig skulle blogge om var kveldsturen til Hals og jeg i verdens fineste turterreng. Hals med kløv. Det gidder jeg ikke nå. Men turen gikk: Moen- Monuten- Toppfurua- Gruvedalen- Brekkevadet- Klømsterfossen- Spangemyra- Oshegna-Moen.

Ønsker alle en fortsatt fin helg.