iPhone og applikasjoner


IPHONE BRUKES TIL FELTBLOGGEN

iPhone er alltid med og det er den jeg tar bilder og blogger med ved 99% av innleggene på denne feltbloggen.

Vanligvis gjøres dette ved å ta et bilde og sende ett eller to bilder med mail til min blogg. Da legges dette ut automatisk..Enkelte ganger tar jeg fram blogginnlegget igjen når jeg er innomhus og forfatter litt lengre innlegg.

Det finnes også applikasjoner som man kan bruke for å blogge fra mobil, men for min del er noe av hensikten at det skal være enkelt. Ta et bilde og send en kort mail det er alt.

ULIKE APPLIKASJONER SOM JEG BRUKER

Dette innlegget skal handle om iphone og ulike applikasjoner som jeg bruker. Dette fordi at det er et virrvarr av applikasjoner der ute og enkelte er  nyttige og morsomme for den som er interessert i natur og villmarksliv.

TIPS NR. 1

Den første er Birds of nothern europe. Denne koster 148,-, men er absolutt verdt pengene. Artsnavnene står på norsk. Her finnes alle artene du har bruk for i norsk natur. Her er gode tegninger og greie artsbilder.

Noe av det beste med Birds of nothern Europe er fuglelåtene. Jeg har lært meg mange fuglelåter ved å bruke denne applikasjonen. Akkurat mens jeg sitter å skriver dette hører jeg spettmeisen lokker på maken sin på utsida huset. Kunnskap jeg har fått takket være denne geniale applikasjonen. Jeg bruker nesten ikke en vanlig fuglebok lenger etter at jeg tok denne i bruk. Det går selvsagt også at å bruke mobilen for lokking.

Fuglene er strukturert i familiegrupper om man er usikker på arten, men man kan også søke direkte på den arten man er ute etter.

På artskortet er det bilder, utbredelseskart for europa og fuglesang og låter. Det sistnevnte gjør dette til mer enn en tradisjonell fuglebok.