Fisketur

William, Gregar, Fenris og jeg var på vatnet i formiddag. Det var så stille og fint fra morran. Vi hadde bestemt oss for å legge ut garn. Det blei med ett garn. Jeg har nesten ingen erfaring med å legge ut garn og bruker tid på å få de ut. Da vi skulle begynne å legge ut hadde det begynt å blåse og da dreiv båten fælt før jeg fikk gjort klart. Fikk litt hjelp av William til å få styrt skuta på rett kjøl. Da vi hadde fått ut et garn (Eller gån, som me telemarkingar kallar det) var gutta lei og da dro vi inn igjen.

Det viste seg at de fleste garna på Moen var gamle bomullsgarn og det er vist nok ikke noe å satse på forteller de som jeg har rådført meg med. Da står jeg igjen med 4 stk garn. Tenkte å legge det ene som dobbeltgarn.

Stabburet som jeg bruker å stå å gre garna står på Su- Moen. Planen er å flytte dette ned på strånda, men det tar litt tid å få ordna alt ting så nå kjører jeg garna ned med sekshjulingen… Buret må også reingjøres skikkelig. Tenkte å gå laus på det etter at jeg har fått rydda litt rundt om. Jeg skal også gjøre klar et rom i kjelleren til å gre garn på den kaldeste tida på året. Da må man ha mulighet til å få fyre litt og det er ikke langt fra huset til strånda… Så får vi se om jeg får noe dreisen på fisket eller om det kun blir surr..