Gulrot og selvledelse

Det er sol, varmt og fint i været. Tinnsjøisen smelter i rekkordfart og hadde det ikke vært for eksamen, så hadde jeg vært på vannet. I prosjektet: «Jan-Eilert gjer ting han ikkje kan», så har jeg funnet ut at jeg skal lære meg å fiske med garn og sette rakefisk. Det betyr ikke at jeg aldri har satt garn, men særlig god på det er jeg ikke og jeg kan alltids bli bedre. Jeg har kjøpt ny båt og lengter etter å komme utpå for å teste redskapen. Den nye  fiskebåten står rett i glaninga som en påminnelse om at dersom jeg er flink og arbeider godt med eksamen, så blir det tur på vannet i påska. Det gleder jeg meg til.

Jeg skal ha eksamen i «ledelse av myndiggjorte medarbeidere». I den anledning skal jeg utarbeide en personlig lederutviklingsplan. I korte trekk går dette ut på å bevistgjøre seg selv sin egen personlighet og arbeide med de delene av personligheten som man trenger å utvikle. Det er veldig personlig hva man trenger å arbeide med. Det kan for eksempel være positivitet, negativitet, impulsitet, analytiske evner, lytting, konfliktvegring, dominans og slikt man ønsker å arbeide med.

Egentlig er dette temaet ikke bare for ledere fordi alle vil kunne vokse personlig av å arbeide med sider man ikke er like flink til og bevistgjøre seg dette. Ellers går mye av dette kurset på «selvledelse». Det er en filosofi jeg har sans for. I tillegg oppdaget jeg at det ligger tett opp til ting jeg er opptatt av fra før: F.eks: Er det jeg skreiv om i sist innlegg på bloggen om å leike og bryte sine personlige grenser helt i tråd med flyt- tanken. Dette med roller og viktige elementer i livet har jeg også skrevet en del om. I f.eks dette innlegget: http://blog.villmarkshistorier.no/2011/09/putta-i-bas-som-ein-sosial-kar.html og i arbeid i dette: http://blog.villmarkshistorier.no/2011/10/nar-livet-bli-fe-lett-sa-ratnar-du-pa.html . For meg har enkelte av forelesningene nesten vært spirituelle, fordi det har hengt så nær opp til min livsfilosofi.

For meg så har jeg tatt dette som en bekreftelse om at jeg lærer best om personlig utvikling, filosofiske tankesett og refleksjoner på fjellet eller ved tyribålet. 


Men nå må jeg arbeide.. Båten venter til jeg er ferdig. 


PS: Rådyret er borte. Hørte bikkjene knurra litt i går kveld og lurte på hva det var. I dag var rådyret som var lagt ut til åte sporlyst forsvunnet… Hvem har vært her? Jeg finner det uansett ikke igjen..