Nåleis

På Tinnoset har mildværet satt fart i snø og is- smeltinga. Tinnsjøisen har blitt svart og utfe Finnekåsa var det i dag ein stor svart råk med åpent vatn. Isen har nå blitt nåleis. Med det menes at dersom du studerer et stykke av isen kan du se tusenvis av nåler. Dette er luft som oppløser isen. Det er ganske vanlig å fiske på isen utover våren og man kan fiske lenge etter at isen er dårlig mot land, men vær forsiktig med nåleisen. For dersom den først bryter så mister isen mye av sin styrke og det er derfor stor sjans for at man må bryte seg helt inn til land. Man kan altså ikke berge seg med ispigger og dra seg opp igjen på isen. Slik sett er den utrygge isen på høsten bedre enn nåleisen på våren. 
Jeg har gått på dårlig våris ved flere anledninger. Og nåleisen svikter slik at dersom man står lenge på ett sted så begynner det å piple oppover beina. Isen gynger, mens man går. Reint personlig beveger jeg meg ikke veldig langt utpå nåleisen. Har respekt for den. Ønsker ikke å gå gjennom midt-vanns å måtte slå meg inn til land. Det er for risikabelt.
I går var sist dag jeg så isfiskere ved Tinnsjøen. Jeg skvatt litt i dag da jeg så at det satt 6 stk på Brendemogrunda å pilka i dag tidlig. Det ser ikke bra ut. Isen er svart, nåleis pluss råker. Det er farlige greier. Jeg liker ikke å sjå på det. Syns de har litt for lite respekt.