Canon 1GX / personlige betraktninger

Da Canon lanserte sitt siste proffkamera Canon 1dX var jeg ikke mer enn slik passe interessert. For noen år siden hadde jeg forhåndsbestilt kamera med en gang. Jeg fotograferer med en 5d mark II. Jeg har solgt både 1d mark III og 7d. Speilrefleksen er suveren når foto står på menyen, men det fungerer dårlig til dokumentasjon underveis. F.eks: Under vedhogst, bikkjekjøring og når jeg er med guttungen så har jeg oftere mobilknips enn skikkelige bilder. Jeg har også savnet kamera nr 2 under fotoprosjekter med telelinser. Der jeg ikke har lyst å drasse med et speilrefleks til, kun for å dokumentere innsiden av kamuflasjen. Jeg har savnet et skikkelig kompaktkamera. 
For ett par år siden kjøpte jeg G11 fra Canon i håp om å få et avansert kompaktkamera som skulle kunne gi meg proffesjonell kvalitet. Det gjorde det ikke. Dette førte til at jeg ikke brukte kamera i det hele tatt. 
Så endelig i vår har Canon kommet med et nytt kamera: G1X . Dette skal være et suplement til profesjonelle brukere og derfor er brikken i kamera større enn tidligere. Omkring på størrelsen med sensoren i et APS-C kamera som 40d, 50d 60d. Dette er for min del gode nok bilder til å kunne brukes til litt. 
I går fikk jeg kamera og nå skal jeg teste det ut og så skal dere få en rapport om mine meninger (Igjen forvent høyst personlige betrakninger) i bloggen senere med bilder.. 
Så får vi se da..