Finnmarksløpet 2011- portrett av Ketil Reitan

Sjekkpunkt Neiden 1 i dag.

FINNMARKSLØPET 2011

Tradisjon tro følger jeg med Finnmarksløpet. Jeg tok noen bilder i Neiden i dag. Blant annet av Sigrid Ekran, Robert Sørlie og Ralph Johannesen. I likhet med i fjor valgte Ketil Reitan å satse på langhvilen i Kirkenes. I fjor ente han på 7. plass. Ketil kjørte feil ut fra sjekkpunktet og tapte flere timer og er nå ute av tetstriden.

Roger Dahl har et sterkt spann og kjører fremdeles med 14 spreke hunder. Robert Sørlie som ligger knappe to timer bak Dahl har litt mer hvile i banken, men har satt ut flere hunder. Det ser ut som det skal bli vanskelig å ta igjen Dahl for de som ligger bak uten å gå ned på hvilen. Dette bruker å tilspisse seg etter Neiden 2 og fra Varangerbotn og inn.

Kjell Brennodden er også i toppen (Som han bruker), men kjøretidene er ikke blant de raskeste. Jeg registrerer også de gode tidene til Thomas Wærner. Det ser ut  som Wærner er i ferd med å kjøre et kjempeløp og er kanskje i ferd med å nærme seg en Rookie of the year- tittel?  Han kjører ganske jamt med fjorårsvinner Ralph Johannesen som også har sterke tider.  Det blir spennende å se om det holder helt inn.

Sørlie og Dahl har kjørt raskest så langt i løpet. Slik det ser ut for øyeblikket setter jeg en femmer på Dahl, men det er langt igjen. Det er på mange måter etter Kirkenes man ser hvordan spannene tåler at det knappes i hvile. Det er det de som kommer bak må gjøre om de skal hanskes med Dahl slik det ser ut nå.