Isfiskerne ved Tinnoset

 _MG_5746 _MG_5764_MG_5744
Ved utoset av Tinnsjøen, ligger Tinnoset. Der renner elva Tinnåa sørover mot Gransherad. Utoset er en god fiskeplass. Så fort snerken har lagt seg på Tinnsjøen,  er fiskerne på plass. Tor Ambros Arud var den første. (Det kom ikke som en overaskelse.) Tor Ambros (Bilde nr.3) er en av Tinnsjøens mest ivrige isfiskere. Han har flere dager hatt fangster på omkring 40 røyer denne  vinteren.

Torbjørn (bilde nr 2.) brukte jeg å stå å fiske en del sammen med på slutten av åtti-tallet. Han er like ivrig i dag. Han forteller at han er på isen daglig. Vanligvis fra morran til 12- 13 på dagen, men enkelte dager er bettet så godt at han ikke klarer å dra hjem. Hans beste dag hitill i vinter er på 58 røyer! Det er ikke dårlig! Torbjørn fisker helst med Tinnsjøpilken med maggot. Det ser ut til å fungere.

Størrelsen på røya varierer. Men mesteparten er pannefisk rundt 250- 300g. Den største fisken tatt så langt i år er på 2,5 kg. (Aure.. Ikke 2,2 som jeg skreiv tidligere). I går, da jeg tok disse bildene, var det stort sett fra 10- 20 røyer de hadde fått så langt. Enkelte var ikke like heldige, men praten gikk løst og skrønene var mange der nede. Det så derfor ikke ut som om noen furtet av den grunn.  Utoset ligger omkring 500 meter gange over isen fra hyttene som vi leier ut. (Nederste bilde v. bildekant) Vi har fremdeles ikke booket inn folk på alle hyttene til helga, så det er bare å ringe.

Trykk her for kart