Livet på Moen- velkommen til Tinnoset

 _MG_4910 _MG_4922 _MG_4923 _MG_4924 _MG_4934_MG_4935
Småbruket Moen ligger på Tinnoset. Der har vi funnet vår base. Mellom gamle værbitte tømmerhytter og lagerskjul. I høst var jeg nesten ikke aktiv med kamera. Da var jeg mest å se med drillen og motorsaga i nærområdet. Først skulle huset vårt settes i stand. Deretter har jeg smått begynt på de andre hus og hyttene på området. Det er nok å ta tak i.
 
ISFISKE
Etter at isen lå seg på Tinnsjøen har friluftslivet vært i fokus. Rovfugl fores inn på åtet for andre sesongen. Småfugl og ekorn liker seg på gården. Reveåte er klart og rifla er skutt inn. Isfiske etter aure. Spesielt godt liker jeg å sparke med en liten slede og sette ut disse snørene på isen. Disse sjekker jeg flere ganger om dagen. Fiske etter ørret foregår på isen rett nedenfor gården, mens røyefisket er best 500meter mot sør. Der kan jeg se at det står 20-50 fiskere daglig på jakt etter røyefangsten.  Jeg har blogget en del om isfiske i mobilbloggen min og kommer til å fortsette å oppdatere den jevnlig utover vinteren. 
 
HYTTER
Mellom rundene på isen er det andre gjøremål som må gjøres. Slik at det blir koselig for andre, som har lyst til å komme hit. Vi har tre hytter som er mer eller mindre klare for utleie nå. Det hvite huset (Su-Moen). Der er toalett og vann innlagt i huset. Gamlestugo er også ei trivelig hytte. Jeg skal gå løs på noen oppgaver der utover nå. (Se siste bilde- stabburet i bakgrunnen er også klar for overnatting, men dette er ei sommerhytte.), samt Viltvokterboligen (Folslandhytta).
 
PRISER – Fra 95 pr døgn
 
Prisene ligger på 1000,- kroner for helga og 1700,- for uka. Pr. enhet. Dette inkluderer ved og strøm (I de hyttene vi har strøm). Det er plass til flere i hyttene 2-4 stk (Prisen er ikke pr . pers, men pr. hytte). (Dersom man er 3 stk ei uke blir det 95 kroner pr. natt pr. person.. Vi får vurdere prisene fortløpende første året. Målet er ikke å tjene penger på dette, men vi må ha til å vedlikeholde hyttene og få dekket utgifter og vi er ikke sikre om dette holder, men vi begynner med dette. 
 
BUSS DIREKTE FRA BUSSTERMINALEN TIL GÅRDEN
 
Kommunikasjon: Det går buss fra bussterminalen en rekke ganger pr. døgn med Rjukanekspressen  . Bussen går helt til stedet. (Enkelt å komme på fisketur fra Oslo)
Arbeidet er et eventyr. Det er meningsfylt og morsomt. Man vokser med de praktiske oppgavene. Heldigvis har jeg gode venner som er lett å spørre til råds. De gamle maskinene og snekkerverkstedet er et eventyr i seg selv og jeg har fått start på de fleste og begynt å bruke en del av det gamle utstyret. I parkasen ligger en herlig blanding av skruer, tommestokk og fiskeutstyr. Dagen veksler mellom snekring, mekking og friluftsliv. Det er det gode liv.
 
WORKSHOPS
Når det gjelder utleie av rovfuglskjul er jeg ikke helt klar for dette ennå, men det er ikke usannsynelig at jeg kommer til å leie ut et skjul eller to i den forbindelse når det lir på. Det ligger uansett fint til rette for workshoper i naturfotografering og det kommer etterhvert. Forhåpentligvis kommer det flere dyktige fotografer for å kjøre noen kurs på stedet. Dette er mitt fokus om dagen og jeg kommer til å fortelle mer om dette etterhvert. Kommer også til å oppdatere facebooksida til Villmarkshistorier om dette.
Kom på hyttetur da vel! Velkommen til Tinnoset!
HVOR?
 
Trykk for Finn-kart herGoogle maps her

KONTAKT

 
Ring: 97985271 / 99235332 / 90835046 eller send en mail til: tyrivarmeATvillmarkshistorierDOTTno