På Reisjådalen kryr det av troll og indianere

Kanotur til sommeren

Barnebursdager egner seg selvfølgelig godt til å planlegge nye turer. Sara har blitt lovet kanotur i flere år, men det har aldri passet seg slik. Nå var vi enige om at det var på tide. William gleder seg også til å overnatte i lavvo til sommeren og dra på kanotur med Onkel.

-Vi skal langt innover i ødemarken, sier jeg til han. Vi må være vepna til tenna også for på Reisjådalen kryr det med troll og indianere.

– Ja sier William med to blå troskyldige øyne og spør om han bør ta med Kaptein Sabeltann flagget sitt.

– Det kan nok være lurt, forteller jeg for indianere er livredde sjørøvere. –Jeg håper i alle fall det, sier jeg, men trolla kan det kanskje være værre med. Men dem er stein stokk dumme, så dem lurer vi bare, beroligger jeg.

– Okei, sier William troskyldig.

– Det er ikke sant, sier Sara.

– Så skal vi fiske tryte, sier jeg.

– Kan vi det? Spør William med stjerner i øya. Han har ikke fått fisk på stanga si enda og har full tiltro til at Onkel ordner opp i den saken.

Foto: Det gikk litt fort i svingene her og øya til Sara tipper nesten over mot grønn, selv om ho har blå øyer. Veit ikke hva som skjedde, men får se nærmere på dette foran en skikkelig skjerm. Bildene: 1ds mark III, 85mm f/1,8. Blitz med softboks og reflektor.

Ellers må jeg nevne at jeg fikk kjempeflott hjelp av Bente med å lære mer om layers og masker i helga. Det var svært nyttig kunnskap. Jeg har innsett for lengst at jeg burde gått et kurs..

KUNSTPROSJEKT:

Ellers hjalp jeg Anita (Den eldste i søskenflokken) med ett par bilder i slutten av forrige uke. Bildene var fra en preformance på Notodden og ho ville ha litt hjelp til mørkeromsbehandlinga. Det blei litt fiksing med forskjellig. Sort / Hvit konvertering, tilføring av mer støy i bildet osv og til slutt ble vi ganske fornøyde med uttrykket. Det var moro å kunne hjelpe til.

Utstillingen til Anita og samarbeidspartnerne kommer på Telemarksgalleriet 5.mai i år. Lykke til.

PS: Jeg skal forsøke å få blogget litt denne uka. Gikk litt lei i slutten av forrige uke. Skal sjekke viltkamera i kveld.

Min hjemmeside: http://villmarkshistorier.no –Min offentlige blogg:http://villmarkshistorier.blogspot.com — Min mobile blogg:http://villmarkshistoriermobil.blogspot.com — Youtube:http://youtube.com/villmarkshistorier — Twitter: http://twitter.com/janeilert –Klikk: klikk.no/friluft