Hauk 3-4 timer daglig

Foto: Viltkamera

Den voksne hønsehauken (Har ikke sett bilder av unghauken på noen dager og jeg tror den voksne er den samme) er på åte daglig. Sannsyneligvis sitter den i nærheten hele dagen (Den gjorde det når jeg satt der), men er aktiv nede på åte 3-4 timer hver eneste dag.. Enkelte dager (Slik som i går var den på åte på morran og på ettermiddagen).
Selv om jeg har fått ok bilder av hauken nå, så syns jeg det er moro å følge åtet de timene jeg ikke sitter der. Jeg har en god indikasjon på sportegn i snøen, men det er selvsagt moro å se når hauken har vært nedpå, men også hvilken av de som har vært der. Overvåkning av åteplass med viltkamera anbefales derfor.
Kongeørna har ennå ikke vist seg på viltkamerabildene. De siste 2 ukene, der hauken har vært på åte daglig har det heller ikke vært korp på åte. Jeg begynner å bli god kompis med hauken nå, kjenner jeg. Tenker på gru på åtene i Finnmark der ravn og kråkeflokker spiste opp åtslene på rekordtid. Programmet på NRK «Morder og beskytter» anbefales på det sterkeste. Den viser hvordan det blir større bestander i nærheten av hønsehauken fordi den ikke røver egg fra reir og at den slik holder ravn, kråke og nøtteskrike på avstand… Programmet kan ses her: http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/600009